Hlavní obsah

300. vítězstvím v kariéře povzbuzený Ljubičič vyzve Chelu

Sony Ericsson Open má dnes na programu poslední dva zápasy čtvrtfinále. Přemožitel světové jedničky Federera - Guillermo Canas - změří síly s Tommym Robredem, vítěz tohoto zápasu se utká v semifinále s lepším z dvojice Ivan Ljubičič - Juan Ignacio Chela.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Ivan Ljubičič si v minulém zápase s Jarko Nieminenem připsal jubilejní 300. vítězství v kariéře. Na podniku v Miami si momentálně 7. hráč světa kromě zmíněného vítězství už poradil se Santorem a Volandrim, čímž navazuje na své letošní úspěchy - triumfoval na turnaji v Doha, finálovou účastí okořenil podniky v Záhřebu a Rotterdamu. Minulý týden skončil ve čtvrtfinále turnaje ATP Masters Series v Indian Wells, když nestačil na 3. hráče žebříčku - Andyho Roddicka. Letos sehrál Ivan „Hrozný“, jak se Ljubičičovi přezdívá, na okruhu ATP celkově 26 zápasů, když z rovných dvaceti vyšel vítězně.

Chorvatovým soupeřem pro čtvrtfinále je 27letý Juan Ignacio Chela, rodák z Buenos Aires. Ten letos stoupá žebříčkem vzhůru a určitě se co nejdříve bude chtít přiblížit svému nejlepšímu umístění v kariéře - 15. nejlepším hráčem na světě byl Chela v srpnu roku 2004. Momentálně je na tom o 10. příček hůře, když letošní sezonu odstartoval z 33. místa. Tento vzestup si zajistil už 21 vítězstvími v 26 zápasech, což je o chloupek lepší bilance, než kterou se může pyšnit Ljubičič. Chela triumfoval na turnaji v Acapulcu, semifinále si zahrál v Costa Do Sauipe. Mezi nejlepší osmičkou byl v Aucklandu, Buenos Aires a minulý týden stejně jako Ljubičič na turnaji ATP Masters Series v Indian Wells, kde skončil na raketě Rafaela Nadala. O zlepšení se dnes může pokusit v Miami, kde postupně porazil Tipsareviče, Berdycha a Deliče.

Vzájemné zápasy hovoří jasně pro Chorvata v poměru 5:0. Naposledy se oba hráči potkali v roce 2004 na turnaji v Basileji. Myslíte si, že Ljubičič svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si vsaďte na Chorvata - kurs je 1.37. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 2.62, který bookmakeři společnosti Bwin vypsali na Argentince.

Reklama