Hlavní obsah

Ukončí mladá Izraelka neporazitelnost Williamsové?

Americká tenistka Serena Williemsová hraje momentálně ve fantastické formě. Na Sony Ericsson Open v Miami nenašla prozatím konkurenta - ve 4. kole doslova převálcovala Rusku Šarapovou a ve čtvrtfinále i českou naději Nicol Vaidišovou. O ukončí její vítězné série, která trvá od Australian Open se dnes pokusí 19letá rodačka z Jeruzaléma - Shahar Peerová.

Foto: ČTK/AP

Americká tenistka Serena Williamsová má momentálně výbornou formu.

Článek

Mladší ze sester Williamsových startuje letos teprve na třetím turnaji. Na začátku roku v Hobartu skončila sice už ve 3. kole na raketě Bammerové, ale na následném grandslamu v Austrálii si jistě spravila chuť, když v celém průběhu turnaje ztratila pouhé 2 sety a nakonec se radovala z vítězství. Ve finále uštědřila výprask 6:1 a 6:2 Šarapové. Z touto hráčskou se potkala předevčírem i na právě probíhajícím turnaji a výsledek dvakrát 6:1 hovoří sám za vše. Na Sony Ericsson Open si v tuto chvíli 18. hráčka poradila kromě Rusky už s Rodionovou, Šafářovou a včera i Vaidišovou, které nedala sebemenší šanci a po setech 6:1 a 6:4 si zajistila účast v semifinále. „Byl to pro mě velmi těžký zápas. Očekávala jsem, že Nicol bude hrát tak, jak hrála ve druhé sadě. Dělala jsem chyby, ale zvítězila,“ konstatovala po zápase Američanka, která nebyla se svým výkonem stoprocentně spokojena.

Soupeřkou Williamsové v semifinále bude talentovaná hráčka z Izraele - Shahar Peer. Ta během dvou sezon postoupila žebříčkem WTA skoro o 200 příček vzhůru a momentálně je už 16. hráčskou světa. Na Australian Open letos skončila ve čtvrtfinále; cestu jí zkřížila její dnešní soupeřka, se kterou sehrála velmi vyrovnaný zápas, když o postup přišla až po prohraném 3. setu v poměru 6:8 - to bylo podruhé, kdy se obě hráčky potkali ve vzájemném utkání. Poprvé změřili síly přesně před dvěma lety v Miami, kdy byla rovněž úspěšnější Američanka. Letos je ale Peer rozhodně zkušenější a kvalitnější hráčkou. Na právě probíhajícím Sony Ericsson Open ukončila naděje Castanové, Vakulenkové, Kuznětsové a ve čtvrtfinále Garbinové, které uštědřila dokonce kanára. „Je to porpvé, co jsem se dostala na prestižnějším podniku do semifinále. Jistě mě čeká těžký zápas, ale když už jsem konečně prošla přes čtvrtfinále, tak teď je na řadě uspět v semifinále,“ neskrývá své ambice talentovaná hráčka z blízkého východu.

Myslíte si, že dnes Serena potvrdí své fantastické výsledky z poslední doby? Pak využijte sázku na Američanku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.16. Shahar Peerová letos patří jednoznačně ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Izraelku vsadíte s kursem 4.01.

Reklama