Hlavní obsah

Bojovníci přivítají Phoenix

Nejhorší domácí porážku v letošní sezoně museli před třemi dny překousnout basketbalisté Golden State. Dnes se před svými diváky mohou za ostudnou prohru rehabilitovat, soupeřem jim ovšem bude silný Phoenix.

Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Nejužitečnější hráč posledních dvou sezón NBA Steve Nash

Článek

Bojovníci z Golden State mají v základní části odehrát ještě deset zápasů. Ještě na začátku března je po sérii šesti proher mohli už někteří odepisovat, po návratu klíčového rozehrávače Barona Davise do sestavy ale Warriors dokázali, že to s bojem o play off myslí vážně. Porazili Detroit, Denver a Clippers; bez zraněného Davise potom prohráli v Portlandu, ovšem napravili to výhrou 117-100 nad Dallasem a poté i vítězstvími nad Minnesotou a Seattlem. Za špatný výsledek se nedá považovat ani těsná prohra 100-104 v Utahu a před týdnem si tým z Oaklandu poradil s Washingtonem 135-128. Díky svým výkonům se Bojovníci znovu dostali mezi týmy, které si dělají šance na zbylá tři postupová místa v Západní konferenci. Los soutěže je ale nemilosrdný a hráčům trenéra Nelsona poslal do cesty tři těžké soupeře v řadě. Na prvního narazili v pondělí, když se v Los Angeles utkali s domácími Lakers; bohužel pro Golden State se především Kobe Bryant a Lamar Odom dostali do skvělé formy, díky níž dotáhli Lakers k těsnému vítězství 115-113. Hned další den se Warriors doma utkali se San Antoniem a byla z toho ostudná porážka 89-126. "Musíme uznat, že San Antonio je jedním z nejlepších týmů ligy. Procházeli naší obranou, jako by neexistovala," mohl po zápase jen konstatovat domácí Stephen Jackson, autor dvanácti bodů.

O nic lehčí soupeř nečeká jeho mužstvo ani dnes. Phoenix už si zajistil vítězství v Pacifické divizi a nyní bojuje o svou pozici ve vyřazovacích bojí. Suns na přelomu února a března vyhráli jedenáct z dvanácti utkání. Slabší chvilky si v posledních dvou týdnech vybrali v zápasech proti Detroitu, Denveru a Sacramentu, které nezvládli, před třemi dny si ale bez problémů poradili se slabým Memphisem 105-87 a pro další výhru si jedou i nyní do Oaklandu, kde už letos dokázali vyhrát 113-110. Bojovníci na první úspěch v této sezoně proti Suns stále čekají; zatím prohráli s Phoenixem všechny tři dosavadní souboje. Nelze se proto divit obdivným slovům domácího kouče Nelsona na adresu dnešního soupeře. "Nemůžeme hrát stejně dobře jako oni. Ale můžeme je napodobit, hrát jako oni. Dokáží si chytře nahrát, mají podobný styl jako my. Jenom to dělají lépe, to je všechno," prohlásil Don Nelson.

Podobně to zřejmě vidí i bookmakeři, kteří za favorita zápasu považují Phoenix, na nějž vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že v souboji dvou útočných týmů zvítězí domácí? Potom si na ně vsaďte, kurs je 2.65.

Reklama