Hlavní obsah

Vytáhne Doll Dortmund z bryndy?

Po reprezentační pauze se tento víkend ligové soutěže vracejí do svých kolejí. V předehrávce 27. kola bundesligy změří své síly celky, které se v poslední době svými neúspěšnými výsledky dostaly až do boje o udržení - Bielefeld přivítá trenérskou změnou zasažený Dortmund.

Článek

Exhamburský kouč Thomas Doll na své další angažmá dlouho nečekal - po pár týdnech nucené dovolené ho angažovala Borussie Dortmund, jejíž vedení nebylo spokojeno s posledními výsledky mužstva pod vedením Jürgena Röbera. Ten se na lavičce Dortmundu dlouho neohřál - trenéra Berta van Marwijka nahradil během zimní přestávky. „Nesmíme se nechat ničím překvapit. Fanoušci nás zřejmě nepřivítají nejlépe, ale jsme připraveni na všechno,“ řekl Doll, jehož tým má v tuto chvíli pouze dvoubodový náskok na sestupovou příčku. Vstup Dortmundu do jarní části sezony pod vedením Röbera nebyl vůbec špatný - mužstvo dokázalo otočit zápas s Bayernem Mnichov a zvítězit, ale od té doby bodovalo pouze s Monchengladbachem a před reprezentační pauzou si připsalo bod s Norimberkem. O to už se ale postaral nový muž na lavičce Borussie, který si sice nepřipsal stejně úspěšnou premiéru jako jeho předchůdce, ale bod to byl jistě cenný. V dnešním zápase bude Doll postrádat důležité Ebiho Smolarka a Sebastiana Kehla, nejistý je navíc start záložníka Pienaara a útočníka Valdese.

Bielefeld předvádí letos podobné výkony jako loni. Doma je schopný potrápit kdekoho, ale venku mu něco chybí. V posledním domácím zápase před reprezentační přestávkou si ve své Schüco Areně poradil s Norimberkem, ale poté prohrál v Mohuči i Cáchách a potvrdil tak svou špatnou formu z poslední doby - kromě zmiňovaného zápasu proti Norimberku v posledních osmi kolech nebodoval. V celkovém součtu je tak Arminia na předposlední příčce bundesligy a bude jistě muset odvést hodně kvalitní práce, aby si zajistila účast v elitní německé soutěži i pro příští ročník. „Musíme začít hrát dobře na všech jedenácti postech,“ naznačil řešení dosavadních neúspěchů kouč Ernst Middendorp, který dnes může počítat s kompletní sestavou.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas naprosto vyrovnané - na vítězství Bielefeldu i Dortmundu si můžete vsadit s jednotným kursem 2.60. Jestliže si myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články