Hlavní obsah

Dravé mládí změří síly v Miami

Dva teprve 19letí tenisté se dnes utkají v boji o finále prestižního turnaje ATP Masters v Miami. O sedm dní starší Andy Murray bude jistě chtít oplatit přesně 2 týdny starou porážku Novaku Djokovičovi, který přes Brita postoupil do finále podniku v Indiana Wells.

Článek

Mladý Murray v loňské sezoně naplno prokazoval svůj potenciál; dokázal zvítězit na prestižním turnaji v San Jose a zahrál si finále v Doha. Jako jeden z mála navíc dokázal porazit „neporazitelného“ Rogera Federera. Sezonu zakončil na 17. příčce žebříčku ATP, ale díky výbornému úvodu letošního roku je v tuto chvíli už 12. nejlepším hráčem světa. Stejně jako loni, i letos triumfoval v San Jose, když si ve finále poradil s Chorvatem Karlovičem. Na Australian Open skončil ve 4. kole po pětisetové bitvě na raketě Rafaela Nadala. Vedlo se mu i na dalších turnajích, na kterých vždy končil až v 2. půlce týdne, díky čemuž si v tomto roce připsal turnaje už 26 vítězství. Své kvality v tuto chvíli prokazuje i na Sony Ericsson Open, kde vyprovodil z kurtu ve dvou setech jak Goldsteina, tak i ve 3. kole Kendricka, který startoval na turnaji jako šťastný poražený z kvalifikace, díky odstoupení Leytona Hewitta. Poté to s ním vypadlo špatně v zápase s ambiciózním Francouzem Mathiuem, ale druhá polovina zápasu patřila Britovi, který se tak mohl radovat z postupu do čtvrtfinále. V něm narazil na 3. hráče světa - Andyho Roddicka. Američan měl ale zdravotní problémy a už v první sadě zápas skrečoval. Dnes čeká Murraye soupeř, se kterým se před dvěma týdny rovněž v semifinále rozloučil s turnajem ATP Masters v Indiana Wells po setech 2:6 a 3:6. „Cítím se velmi dobře, do utkání jdu naladěn na vítěznou vlnu. Prohrál jsem už dvakrát v řadě na turnajích Masters v semifinále, dnes to chci prolomit a poprvé si zahrát finále takovéhoto podniku,“ konstatoval Murray.

Srb Novak Djokovič, který 20. narozeniny oslaví až 22. května je na tom v žebříčku ATP ještě o 2 příčky lépe než Brit. Letos navazuje na loňskou sezonu, ve které se začal prosazovat a pomalinku ale jistě se dostávat mezi nejlepší hráče světa. V roce 2007 zaznamenal už 22 vítězství a pouze 5 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide, jak už bylo zmíněno, před 14 dny si zahrál finále v Indiana Wells, kde nestačil na Rafaela Nadala. Včera tomu už bylo ale jinak; po setech 6:3 a 6:4 si Djokovič zajistil postup do semifinále právě na úkor mladého Španěla. „Musím říci, že je to pro mě asi vůbec nejcennější vítězství v kariéře, jelikož Nadal je nejlepší hráč, se kterým jsem se kdy utkal. Z neúspěchu ve finále v Indiana Wells jsem se poučil a dnes jsem byl hodně motivovaný. V posledních měsících dělám neuvěřitelné výsledky. Jsem v ohromné pohodě a mám na dvorcích potřebnou jistotu,“ řekl Novak po vítězství nad Nadalem. Na zdejším podniku v Miami svěřenec kouče Mariana Vajdy dále vyřadil Feliciana Lopeze, Llodru a Braccialiho.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do finále může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem srbský mladíček s kursem 1.40. Kurs na Brita má hodnotu 2.52.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články