Hlavní obsah

Islanders chtějí do osmičky

Eurotip.cz

Zámořská NHL neposkytne svým účastníkům volno ani v pátek, kdy se do hry dostane znovu více než polovina klubů. Detroit se po včerejším úspěšném výletu vrací na vlastní led k dalšímu náročnému zápasu tentokrát s Dallasem. Phoenix naopak včera doma prohrál a dnes míří na led San Jose. Buffalo hostí mužstvo New York Islanders.

Článek

Domácí celek od začátku sezóny dominoval východní konferenci a nadále si v ní udržuje dosti velký náskok, ačkoli má vůči soupeřům odehrán nižší počet utkání. Buffalo potkaly zřejmě největší problémy s příchodem nového kalendářního roku. Postupně se mu na marodce objevilo více než deset hráčů. Po uzávěrce přestupů se situace v tomto směru začala lepšit. Buffalo přesto trochu paradoxně právě v první polovině března poprvé prohrálo čtyři zápasy v řadě, i když v jednom případě se tak stalo až po samostatných nájezdech. Listina zraněných se rychle tenčí. Dnes by se měl do hry vrátit obránce Lydman. Ve středu Buffalu pomohl vítězným gólem dlouho nehrající Kotalík. Na pozici jasné brankářské jedničky pro play off se připravuje Miller.

New York Islanders prožívají složitou sezónu. Čerstvě mají problémy se sestavou. S mužstvem neodcestoval brankář DiPietro a jeho náhradník Dunham v úterý nedohrál. Alespoň druhý jmenovaný by dnes k dispozici být měl. Ostrované provedli během sezóny mnoho výměn a nezaháleli ani při konci přestupního termínu. Útok totiž posílili o Zedníka a Smythe. Především druhý z nich si v novém působišti rychle zvyknul a již má průměr jednoho bodu na zápas. Zároveň však není zcela jisté, zda dnes bude schopen nastoupit. Minulé dva zápasy z osobních důvodů vynechal i zmiňovaný slovenský útočník a konec sezóny nestihnou ani další dva jejich kolegové. New York Islanders mají dále problémy se složením obrany, v níž budou dlouhodobě chybět čtyři hráči.

Za dané situace by bylo překvapující, kdyby bookmakeři bwin nefavorizovali domácí klub. Buffalo může skončit první v pořadí celé ligy, i když je otázkou, zda po něčem takovém prahne. Hostující tým vede trenér, který neodcházel od dnes domácího klubu právě v dobrém. New York Islanders se hned zítra vrací k dalšímu utkání na svůj led. Rádi by jistě bodovali ovšem již dnes, aby stáhli dvoubodové manko, které mají na klíčovou osmou příčku.

Reklama