Hlavní obsah

Minnesotu čeká důležitý souboj s Miami

V nepříliš dobré formě zastihl závěr sezony basketbalisty Minnesoty. Timberwolves před třemi dny ostudně nezvládli zápas se Seattlem a další z mnoha nedávných proher si připsali i v Utahu. Podaří se jim dnes napravit si reputaci v utkání s Miami?

Článek

Posledním dnem, kdy fanoušci Minnesoty měli ze svého týmu radost, byl letos 15. leden. Timberwolves tehdy potvrdili svou vynikající formu, dokázali zvítězit v Detroitu 94-90 a zdálo se, že problémy z minulé sezony jsou za nimi. Potom ovšem přišel šok - domácí prohra 88-105 s Atlantou odstartovala sérii šesti proher a od té doby má Minnesota mizernou bilanci 10-25. Její hráči navíc už nedokázali vyhrát víc než dva zápasy za sebou, a tak se jejich postupové ambice začaly rozplývat. Některé z proher se dají svést na těžký los - v polovině ledna například hráči trenéra Wittmana absolvovali šňůru pěti utkání na palubovkách soupeřů, přičemž dokázali zvítězit jen v trápícím se Sacramentu. Po návratu domů dokázali těsně porazit Portland a ani další zápas neměl být z nejtěžších - do Minneapolis totiž zavítal oslabený Seattle. Diváci ovšem byli svědky nejhoršího kolapsu v historii týmu. Sedmnáct minut před koncem vedli Timberwolves o 25 bodů a do čtvrtého dějství nastoupili ještě s patnáctibodovým náskokem. Ten ale Seattle dokázal zlikvidovat; poslední čtvrtinu vyhrál 35-12, zápas ukončil šňůrou 25-2 a Minnesotu tak porazil 114-106. "Z nějakého důvodu se mi nepodařilo dotáhnout náš tým do vítězného konce a to mě mrzí," řekl po utkání hvězdný Kevin Garnett. "Měli jsme obrovský náskok, ale ve druhé půlce už jsme nedokázali být agresivní tak, jak bychom měli být," dodal. První příležitost k nápravě měl jeho tým hned druhý den - v Utahu sice bojoval, ale nejlepšímu mužstvu Severozápadní konference nakonec podlehl 102-108.

Ani dnešní soupeř Minnesoty na tom momentálně není právě nejlépe. Miami má sice mnohem větší šance dostat se do play off než domácí, trenér Riley ale stále nemá jistotu, že v něm nastoupí dlouhodobě zraněný Dwyane Wade, a jeho svěřencům navíc odešla i nedávná forma. Heat si - navzdory očekávání - dlouho vedli bez hvězdného rozehrávače Wadea dobře. Dva z prvních tří zápasů bez něj sice prohráli, ovšem poté odstartovali vynikající sérii devíti vítězných zápasů v řadě. Je pravda, že ty nejlepší týmy mezi poraženými nebyly, ale výhry nad Chicagem, Detroitem nebo Utahem jsou rozhodně cenné. Sérii ukončilo Miami domácí prohrou s Orlandem a od té doby už jeho výkony kolísají; v Atlantě sice dokázali Rileyho svěřenci znovu zvítězit, ovšem z Indiany odlétali po prohře 70-95 a poté si neporadili doma ani s Philadelphií. Další úspěch si připsali znovu proti Atlantě, ve středu ale znovu propadli - tentokrát proti Torontu, které si i bez Bargnaniho a Garbajosy vypracovalo už v první čtvrtině šestnáctibodový náskok který už nepustilo a zvítězilo 96-83.

V souboji dvou týmů bez formy dávají bookmakeři větší šance hostům z Miami, na které vypsali kurs 1.83. Myslíte si, že se dnes Minnesota bude rehabilitovat za domácí prohru se Seattlem a zvítězí? Potom si vsaďte na ni, kurs je rovných 2.00.

Reklama