Hlavní obsah

Odpočinutí Rangers hrají ve Philadelphii

Eurotip.cz

S přibývajícími utkáními ubývá v NHL postupně otazníků. Je již například zřejmé, že ve východní konferenci se v play off střetnou druhé týmy z atlantické a severovýchodní divize. Mohly by se tak potkat kluby Ottawy a Pittsburghu, které dnes hrají oba venku. Rangers budou usilovat o posílení jejich pozice v postupové osmičce na ledě Philadelphie.

Foto: REUTERS/Shaun Best

Petr Průcha z Rangers oslavuje branku do sítě Slováka Haláka z Montrealu Canadiens.

Článek

Letci přišli o svá křídla již v říjnu, kdy si předplatili poslední příčku v celé lize. Již v prvním měsíci se museli obejít bez některých zraněných hráčů a tento věčný problém, známý i z minulých sezón, je provázel celou dobu. Philadelphia vyzkoušela vše možné, od výměny trenéra, vedení až po čilé obchodování na trhu s hráči. Vše ovšem bylo marné. Někteří hráči dokonce mužstvem doslova jen prošli a hrají dnes již ve třetím městě během jediné sezóny. S některými hráči však má Philadelphia jiné úmysly. Dává to najevo především brankáři Bironovi, který dorazil s uzávěrkou přestupů a dostává v březnu jednoznačně přednost před Niittymakim. Avšak vzhledem k tomu, že klub nastoupil k jednomu utkání i včera, očekává se, že dnes by po deseti dnech měl zase dostat šanci finský gólman.

New York Rangers jsou klubem, který mnozí na začátku února odepsali. Mužstvo tehdy nezvládlo tři utkání v řadě a propadlo se. Zároveň ale přišel pro klub nečekaně důležitý hráč Avery. Jezdci se postupně lepšili. Již v lednu si vzpomněl na své výkony z předchozí sezóny brankář Lundqvist. Postupně se pak začali přidávat i hráči před ním. Klub se vyrovnal i s různorodými absencemi v útoku, kdy chyběli mezi jinými Straka a Shanahan. Rangers po uzavření přestupů, které proběhlo právě před měsícem, začali pravidelně bodovat. Nezadařilo se jim pouze proti klubům z kanadských měst ze severovýchodní divize. Nyní mají kvůli absencím větší problémy se složením obrany. Tři dny odpočinku však mužstvu mohly pomoci.

Bookmakeři bwin věří vyšší motivaci hostujícího celku. Na výhru poslední Philadelphie vypsali kurs 3,7. Hosté mají na nepostupovou devátou příčku nyní náskok dvou bodů, který by jistě rádi zvýšili. Rangers se na ledě dnešního soka podařilo bodovat v sedmi z posledních utkání a dnes si lze na jejich vítězství nad  unaveným domácím mužstvem vsadit v kursu 1,75.

Reklama