Hlavní obsah

Bundesliga: sobotní preview

Trochu v pozadí šlágru kola mezi Bayernem a Schalke se dnes hraje také dalších pět utkání německé nejvyšší soutěže. Brémy se v Cottbusu budou chtít dotáhnout na čelo, Stuttgart bude své třetí místo hájit proti Aachenu, v souboji týmů s pohárovými ambicemi hostí Norimberk Herthu, o záchranu hrají Gladbach s Frankfurtem.

Článek

B. Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt (sobota 15:30)

Pouze vítězství v sobotním zápase s Frankfurtem bude dílčím úspěchem pro poslední Gladbach. Nic jiného totiž svěřencům Jose Luhukaye radost ani udělat nemůže. Pozice domácího celku před závěrečnou fází Bundesligy je přinejmenším nelichotivá. Borussii tak zbývá jen jediné, začít vyhrávat a smazat pětibodové manko na kluby zmítající se těsně nad hranicí sestupu, což není cíl nereálný, ale vzhledem k současné formě Monchengladbachu velmi obtížný. Proto už mnohé napoví právě domácí duel s Frankfurtem, do kterého domácí borci nastoupí bez zraněného Delury a Daemse.

Ani hráči Frankfurtu si nemohou být jisti prvoligovou účastí v příštím ročníku nejvyšší německé soutěže a na půdu sobotního hostitele rozhodně nejedou bránit remízový bod. "Jedeme do Gladbachu zvítězit," vyhlásil hostující kouč Friedhelm Funkel. Jeho sebevědomí jistě přiživilo i vítězství z minulého kola nad favorizovaným Bayernem Mnichov. Hostující tým se tentokrát bude muset obejít bez Prolla, brankářské jedničky, který se připojil k již dříve zraněným Kohlerovi, Jonesovi, Amanatidisovi a Weisenbergerovi.

Pravděpodobné sestavy: B. Mönchengladbach:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.55

VfB Stuttgart - Alemannia Aachen (sobota 15:30)

Sádra na noze stále nepustí na hřiště třináctigólového střelce Maria Gomeze, domácímu Stuttgartu tedy bude muset vystřílet tři body někdo jiný. "Normálně před zápasem zbytečně nehovořím o jeho důležitosti, ale tentokrát udělám výjimku. Tenhle je pro nás extrémně důležitý," říká Armin Veh. Trenér Stuttgartu věří v zaváhání Bayernu, což by jeho tým přiblížilo vysněné Lize mistrů právě na úkor bavorského klubu. Kromě Gomeze jsou z domácích hráčů zraněni ještě Ikeng da Silva a Gentner.

Třízápasová série úspěchů vyzvedla Aachen na velice lichotivou devátou příčku a šest bodů nad zónu sestupu, stále však není vyhráno, což v klubu všichni dobře vědí. "Nesmíme být smyslů zbavení. Potřebujeme být ve střehu," varuje kouč Frontzek. "Stuttgart vstupuje do utkání jako favorit. Chtějí z domácího zápasu jedině tři body," dodává. Frontzekovi se po karetním trestu do sestavy vrací Klitzpera, mezi marody najdeme stále stejná jména i několik nových – Herzig, Plaßhenrich, Németh, Krontiris, Fiél a Ebbers.

Pravděpodobné sestavy: VfB Stuttgart:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 6.00

Energie Cottbus - Werder Brémy (sobota 15:30)

Početná marodka bortí domácímu trenérovi Sanderovi plány před zápasem s Brémami. Záda trápí Kioya, Kukielku kotník a Skela má chřipku. K tomu jsou vykartovaní obránci Szelesi a Rivič. "Je to nepříjemné, ale zvládneme to. Navíc přijdou zásadnější zápasy," říká Patrick Sander. Domácí trenér také řeší brankářský rébus. V posledním zápase na Hertě zastoupil zraněného Piplicu náhradník Tremmel a vedl si výborně. "Kouč mi řekl, že v sobotu budu hrát já," prohlásil Piplica.

Pokud Schalke neuspěje na hřišti Bayernu, mohou se dostat do čela Brémy. Werder však musí přivést z Cottbusu tři body. "Stoprocentně se soustředíme na úkol, který před námi leží," hlásí trenér Schaaf. "Samozřejmě nás také zajímá výsledek z Mnichova, protože vítězství v lize nemáme ve svých rukách." Brémy venku nevyhrály poslední tři zápasy, v Cottbusu k vytoužené výhře nebude moci přispět několik vyřazených hráčů. Po transplantaci ledviny je Klasnič, zraněni jsou Borowski a kapitán Baumann.

Pravděpodobné sestavy: Energie Cottbus:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.45 - 3.30 - 1.75

Bayern Mnichov - Schalke 04 (sobota 15:30)

Šlágr 27. kola bundesligy se odehraje v Allianz Aréně, domácím stánku Bayernu Mnichov, který přivítá vedoucí celek tabulky - Schalke 04. Obě mužstva mají ty nejvyšší cíle a v dnešním vzájemném měření sil se tak hraje tzv. o 6 bodů.

Celé preview tohoto zápasu najdete zde.

Pravděpodobné sestavy: Bayern Mnichov: Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - Hargreaves - Salihamidžič, van Bommel, Schweinsteiger - Makaay, Podolski.  Schalke 04: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajič, Pander - Bajramovič, F. Ernst, Kobiašvili - Halil Altintop, Kuranyi, Lövenkrands.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 3.85

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen (sobota 15:30)

Mainzu se na jaře mimořádně daří a FSV se opírá právě o domácí zápasy. V hlučném prostředí stadionu Am Bruchweg dokázali svěřenci trenéra Kloppa poslední čtyři utkání dovést do vítězného konce. Výborné výkony katapultovaly Mainz mimo sestupové příčky, bojovný tým však v oblacích nelítá. "Nevím, kolik bodů ještě budeme potřebovat k záchraně. Zato však vím, že se budeme rvát o každičký bod až do konce," prohlásil Klopp. Po operaci kolena je Soto, zraněni jsou i Sela a Pupalovič.

Na jaře se daří i Leverkusenu. Kromě výkonů hráčů přišla dobrá zpráva pro fanoušky i od vedení, které hodlá rozšířit domácí BayArénu. Nicméně nyní jsou aktuální ligové boje a hosty jedou k těžkému utkání do Mainzu. "Čeká nás nejtěžší zápas závěru sezóny," věští trenér Skibbe. "Střetneme se s nejlepším týmem jara. V zimě dobře posílili a mají nesmírně rychlé hráče. Bude to opravdu těžké," dodává. V brance opět bude stát mladý Adler. Vykartovaní jsou Haggui s Castrem, zdrávi nejsou Roque Junior s Ramelowem.

Pravděpodobné sestavy: 1. FSV Mainz 05:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.60

1. FC Norimberk - Hertha Berlín (sobota 15:30)

Domácí stále pomýšlejí na poháry, v sobotu vyzvou Hertu, které se v poslední době přestalo dařit. Shodou okolností domácí trenér Meyer berlínský klub před třemi roky trénoval a zachránil ho od sestupu. "Tyto zápasy jsou vždy speciální. Vytvořil jsem si tam velice úzké vazby," říká. Ale v zápase půjde přátelství stranou, vždyť právě Hertha konkuruje Norimberku ve snažení o vstupenku do pohárové Evropy. Domácí nejsou zdaleka kompletní. Kromě dlouhodobých marodů Mintála s Kennedym chybějí i Mnari, Huber a Vittek (karty).

Šest zápasů už Hertha nedokázala vyhrát a její šance na Pohár UEFA se snižují. "Tento zápas musíme bezpodmínečně vyhrát, chceme- li v příští sezóně hrát evropské poháry," prohlásil manažer Hoeness. Jenže Hertě se letos venku vůbec nedaří, z cizích hřišť přivezla pouhých osm bodů. "Už mám po krk té série, musíme ji zlomit," říká trenér Falko Götz. Ten se obává o start útočníka Gimeneze, který utržil tržnou ránu na hlavě. Spravilo ji až osm stehů. Najisto nebude hrát kapitán Friedrich, mladík Boateng a také Cagara.

Pravděpodobné sestavy: 1. FC Norimberk:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.05 - 3.50

Reklama