Hlavní obsah

Lákadlo Serie A: AS Řím hostí Milán

AC Milán před sebou má těžký zápas, který hodně napoví o jeho možnostech obsadit v konečném účtování vytouenou čtvrtou příčku. Tým trenéra Carla Ancelottiho zavítá do hlavního města, kde se mu postaví AS Řím. Ve druhém sobotním utkání přivítá Reggina Sienu.

Článek

Reggina Calcio - AC Siena (sobota 18:00)

Regginu a Sienu ček důležitý souboj v boji o přežití, rozdíl mezi oběma soupeři činí dva body a dvě příčky. Domácí se tak vůbec poprvé v sezóně budou moci posunout před svého sobotního soupeře. Reggině budou chybět Antonio Giosa a Alessandro Gazzi, Siena přijede bez Tomase Locatelliho, Massima Maccaroneho a Paula Codrey.

Pravděpodobné sestavy: Reggina Calcio: Campagnolo - Lanzaro, Lucarelli, Aronica - Mesto, Tedesto, Amerini, Modesto, Foggia - Amoruso, Bianchi  AC Siena: Manninger - Bertotto, Portanova, Rinaudo, Molinaro - Alberto, Brevi, Vergassola, Antonini, Cozza - Corvia

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.70 - 4.30

AS Řím - AC Milán (sobota 20:30)

Šlágr kola bude k vidění na Olympijském stadionu v Římě, kde se představí AC Milán. AS je v tabulce na druhé příčce, která mu pravděpodobně zůstane až do konce sezóny. Rossonerri jsou po špatném startu a bodovém odečtu již pátí a na čtvrté Palermo ztrácejí čtyři body.

Oba týmy si několik hodin před výkope uvědomují důležitost nadcházejícího utkání. "Musíme ten zápas brát hodně vážně. Důležitá pro nás je čtvrtá příčka a v sobotu tak musíme vyhrát. Na utkání s Bayernem Mnichov budeme myslet až od neděle," říká útočník Ricardo Oliveira. Toho společně s jeho ofenzivně laděnými spoluhráči čeká těžký úkol přelstít nejlepší obranu v Serii A. Carlo Ancelotti bude muset udělat několik zěn v základní sestavě. Carletto pravděpodobně nebude riskovat stav zraněného kolena kapitán Paola Maldiniho, distancován je Daniele Bonera a a hřiště nevyběhnou ani další obránci Marek Jankulovski a Kakha Kaladze.

V AS se již definitivně vzdali vidiny zisku Scudetta a vzhledem k velkému náskoku a třetí Lazio se mohou soustředit na Ligu mistrů. "Pro mě je zápas s Manchesterem United stimulující, protože se ostavíme proti klubu, který reprezentuje historii fotbalu. Budeme muset odehrát perfektní zápas a utkání s AC bude vynikající prověrkou," mysl již na čtvrtfnále LM trenér Luciano Spalletti. AS se může pochlubit vynikající obranou, do které se po zlomenině nosu navíc vrací Christian Chivu. Chybět ale pravděpodobně budou Max Tonetto a Matteo Ferrari, kteří mají svalové problémy.

Pravděpodobné sestavy: AS Řím:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.00

Reklama