Hlavní obsah

Rozjeté Chicago přivítá Cleveland

Eurotip.cz

Skvělou fazonu mají s blížícím se koncem základní části NBA basketbalisté Chicaga. Býci vyhráli deset ze třinácti březnových zápasů a táhnou šňůru čtyř vítězství v řadě; další si mohou připsat dnes proti Clevelandu.

Článek

Výsledky posledních týdnů daly fanouškům Chicaga zapomenout na nepovedený vstup jejich oblíbeného mužstva do letošní sezony. Bulls v listopadu zaostávali za svou pověstí černého koně soutěže a svou mizérii podtrhli sérií šesti proher v řadě. Od konce listopadu se ale začali postupně propracovávat mezi nejlepší týmy Východní konference a už nyní si tak zajistili postup do play off. Stále ale ještě není jasné, z jaké pozice do něho půjdou. Dlouho suverénní Detroit totiž začal ztrácet svůj náskok v čele konference a Býci spolu s Clevelandem tak mohou pomýšlet na vítězství na Východě. Ze všech tří kandidátů mají určitě nejlepší formu. V březnu prohrálo Chicago jen tři zápasy: v Miami, překvapivě v Memphisu a doma s Clippers. Dalších deset zápasů svěřenci trenéra Skilese vyhráli, včetně posledních čtyř.

Dnešní zápas bude pro Býky o to důležitější, že v případě vítězství mohou v tabulce konference přeskočit svého soupeře. Také Cleveland se v březnu dlouho prezentoval vynikající formou. Po omluvitelné prohře v Dallasu dokázal vyhrát dalších osm zápasů, mimo jiné i v Detroitu a nad silným Utahem. Následný třídenní odpočinek ale týmu z Ohia příliš nepomohl; v oslabeném Charlotte nezvládli Kavalíři závěr a prohráli po prodloužení 100-108 a poté doma nestačili na Dallas, který je po třech týdnech znovu porazil. Náladu si hráči trenéra Browna spravili "povinným" domácím vítězstvím nad newyorskými Knicks, vítěznou šňůru tím ale nenastartovali. Hned v dalším utkání je totiž přehrál Denver a po vítězství v Indianě se Cleveland dočkal pomsty od Knicks, kteří je v odvetě doma porazili 97-93.

V souboji dvou z nejlepších týmů východu věří bookmakeři více domácímu týmu, na který vypsali kurs 1.69. Myslíte si, že si Cleveland poradí s nevýhodou cizího prostředí a v důležitém utkání uspěje? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.20.

Reklama