Hlavní obsah

Vyhraje Tottenham páté utkání v řadě ?

Ve skvělé formě se necházejí fotbalisté Tottenhamu. Dnešní výhrou si chtějí pojistit sedmou příčku v tabulce, která by jim pravděpodobně zajistila účast v příštím ročníku poháru UEFA. Reading se nachází v tabulce hned za svým soupeřem, a to o pouhý jeden bod.

Článek

Tottenham vyhrál již čtyři zápasy po sobě. Jeho vítězná série začala 21.února úspěchem v Evertonu 2:1, v dalším střetnutí si suverénně poradil doma 4:1 s Boltonem. Úžasný výkon předvedli svěřenci kouče Jola ve West Hamu, kde po infarktovém závěru a dvěma brankám v 89. a 90. minutě, porazili kladiváře 4:3. V posledním zápase porazili Spurs doma Watford 3:1. V tomto utkání si připsal kuriózní branku i brankář Paul Robinson. Dnes za Tottenham nemůže nastoupit finský záložník Teemu Tainio. Dalšími marody na soupisce domácích jsou Ledley King, Benoit Assou-Ekotto, Danny Murphy, Anthony Gardner, a Hossam Ghaly, který má chřipku. Útočník Mido má problémy s lýtkem, ale měl by být připraven nastoupit. Kouč Martin Jol říká: „Reading je jeden z nejlepších týmů, které v poslední době postoupily do Premier League. V minulé sezoně vyhrával většinu zápasů v druhé lize, která má také dobrou kvalitu“. Hráči si uvědomují důležitost zápasu.“ „Pokud se nám nepodaří kvalifikovat se do poháru UEFA, bude to velký krok zpět“, říká záložník Spurs Aaron Lennon.

Hosté tři zápasy nevyhráli, naposled získali všechny tři body za vítězství 2:0 s Aston Villou. Následovali dvě porážky – 1:2 v Middlesbrough a na stadionu Emirates 1:2 s Arsenalem. Jediný, kdo se trefil do sítě Gunners byl záložník Londýňanů Fabregas. V minulém zápase získal Reading bod za domácí remízu 0:0 s Portsmouthem. Trenér hostí nemůže počítat s obráncem Graemem Murtym, který se zranil, když vypomáhal reprezentaci Skotska. Jeho místo by mohla zaujmout nová tvář v sestavě Readingu - Greg Halford, který by si tak mohl odbýt svou premiéru. Dlouhodobě zranění jsou Ibrahima Sonko, Bobby Convey, John Halls, Aaron Brown a Peter Mate. Naopak připraven už bude osmadvacetiletý krajní obránce Greg Halford. V prvním vzájemném utkání v této sezoně si Tottenham odvezl z Madejski stadium porážku 1:3. Trenér Steve Coppel věří v uskutečnění historického milníku pro jeho klub - postup do evropských pohárů. „Byl to úžasný pocit, protože do té doby jsem na ně koukal jako na jeden z pěti nejlepších pěti týmů v zemi a nám se je podařilo na podzim porazit“, řekl Coppel.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin nabízí na vítězství domácích celkem pěkný kurs 1.70, naopak překvapení by pro ně bylo vítězství hostujícího týmu Readingu, na které vypsali kurs 4.60, na remízu potom kurs 4.60.

Reklama