Hlavní obsah

Aston Villa chce prolomit šňůru neúspěchů

Anglická Premier league se po reprezentační přestávce vrací ke svému podzimnímu modelu rozložení zápasů - dvě mužstva se opět utkají v pondělní dohrávce. Ta dnešní se odehraje ve Villa Parku, domácím stánku Aston Villy, která od 21:00 hostí ambiciózní Everton.

Foto: (AP Photo/Paul Connors)

Tim Howard - brankář Evertonu.

Článek

Aston Villa vstoupila do letošního ročníku elitní anglické soutěže s novým koučem, který přinesl zpočátku i velmi dobré výsledky, ale v poslední době to jde s Villans pouze z kopce. V lize doposud získali 34 bodů, což aktuálně stačí na 15. příčku. Současná krize svěřenců Martina O´Neilla má dobu trvání 4 zápasy, ve kterých nedokázali zvítězit. Naposledy se jim to povedlo před měsícem proti West Hamu, čímž ukončili o dost delší sérii bez tříbodového zisku, která trvala dlouhých 14 utkání. Mužstvu neprospěla ani novináři velmi obletovaná výměna s Lyonem, ze kterého do mužstva Villans zamířil norský forvard John Carew, opačným směrem se stěhoval český reprezentant Milan Baroš. Možné zlepšení Aston Villa naznačila před reprezentační přestávkou; na domácím hřišti nejprve podlehla těsně Arsenalu a poté uhrála bezbrankovou remízu s Liverpoolem, na druhou stranu - doma se musí vyhrávat. Dnes čeká muže Martina O´Neilla další zápas ve Villa Parku. „V pondělí večer nás čeká velký zápas, chceme hrát lépe než proti Liverpoolu. Everton jsem v poslední době pozorně sledoval. Přišlo několik nových hráčů jako Andy Johnson, který je velmi dobrý a cenný,“ řekl k dnešnímu zápasu a soupeři manažer. Oproti minulým dvěma zápasům může dnes trenér počítat se službami obránce Martina Laursena, který je fit po svalovém zranění. To samé platí i o uzdraveném záložníkovi Shaunu Maloneymu.

Toffees vstoupili do letošní sezony velmi dobře, ale poté je postihla menší krize a momentálně jsou v tabulce na 7. příčce, na pátý Bolton ztrácí 4 body. V minulém kole si na své konto připsali cenný skalp - těsně před reprezentační pauzou na domácím hřišti porazili Arsenal Londýn brankou Andyho Johnsona z 90. minuty. Potvrdit tento výsledek se dnes jistě pokusí proti mužstvu z Birminghamu, které rozhodně nepatří momentálně mezi nejlepší mužstva v Anglii. „Máme velmi dobrou šanci se dnes dotáhnout na naše konkurenty, každý to ví a soustředí se na to. Trénink během reprezentační přestávky byl dobrý a věřím, že bude ku prospěchu,“ věří v úspěch Mikael Arteta, špílmachr Evertonu. Manažer Toffees David Moyes nemá problémy s čerstvými zraněními. Postrádat bude pouze dlouhodobě zraněné Tim Cahill, který bude mimo hru do konce sezony, zatímco James McFadden by měl být během dvou týdnů fit.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin žádného výrazného favorita. Na vítězství trápících se svěřenců Martina O´Neilla si můžete vsadit s kursem 2.30. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.15. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 2.85.

Reklama