Hlavní obsah

Souboj dvou loňských účastníků bundesligy

V tradiční pondělní dohrávce 2. bundesligy dnes změří síly dva celky, které loni hrávaly elitní německou soutěž a letos se pokouší o návrat. Zápas se odehraje v Kaiserslauternu, kde domácí 1. FC přivítají rovněž 43bodový MSV Duisburg.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Loňský účastník nejvyšší německé soutěže se letos jednoznačně pere o návrat mezi elitu. Po 26 kolech má na svém kontě 43 bodů, což stačí na 6. příčku tabulky a 3bodovou ztrátu na postupovou pozici. Především doma prokazuje Kaiserslautern svou kvalitu, ale venku nehraje rovněž vůbec špatně. V minulém kole družina trenéra Wolfganga Wolfa nepotvrdila výše zmíněné tvrzení, když ve Freiburgu utrpěla debakl 1:4. To byl ale dosti výjimečný zápas, jelikož tolik branek inkasuje Kaiserslautern opravdu velmi zřídka. Právě v tomto aspektu tkví síla Wolfovi družiny - celkově méně branek inkasovali v soutěži už pouze Augsburg a druhý Roztok. O potvrzení této velmi dobré bilance se dnes 1. FC pokusí proti dalšímu aspirantovi na postu - Duisburgu. „Je to pro nás velmi důležitý zápas. Nejde v něm pouze o 3 body, protože Duisburg je náš velký konkurent. Kdybychom uspěli, měli by jsme o hodně větší šanci na 3. místo,“ konstatoval zkušený záložník Kaiserslauternu, Silvio Meibner.

Zebry, jak se přezdívá Duisburgu, skončily v loňském ročníku bundesligy na poslední příčce a s prvoligovou příslušností se tak musely nejméně na rok rozloučit. To, že chtějí, aby to trvalo nejmenší možnou dobu, letos jasně dokazují. Svěřenci Rudi Bommera byli ještě nedávno druzí, ale v poslední době mají velký výpadek. Po výborném vstupu do jarní části přišla porážka s Roztokem a od té doby Duisburg nebodoval ani v jednom z dalších třech zápasů. Napravit si reputaci mohou dnes hráči Duisburgu v Kaiserslaternu. „ Do konce sezony zbývá 8 zápasů, které rozhodnou o tom, zda postoupíme nebo ne. Tato fáze sezony je velmi nervózní, ale rozhodne se v ní, kdo bude stát na postupových příčkách,“ řekl kouč Rudi Bommer, který připravoval své mužstvu pro dnešní zápas během reprezentační velmi intenzivně. Nejisté jsou starty Youssefa Mokhtariho a Marka Dauna.

Jen díky domácímu prostředí jsou mírným favoritem utkání svěřenci Wolfganga Wolfa, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.95 . Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.25. Myslíte si, že Duisburg dnes přeruší sérii neúspěchů? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 3.60.

Reklama