Hlavní obsah

Zraněními sužovaný Eindhoven dnes přivítá Liverpool

PSV sice přešlo v osmifinále přes londýnský Arsenal, ale v lize se mu vůbec nedaří a hledá ztracenou formu. Hosté, nabuzení domácí kanonádou proti Gunners by si určitě rádi odvezli dobrou výchozí pozici pro odvetu.

Článek

Domácí tým v osmifinálové bitvě nejdříve porazil na Philips stadium Arsenal 1:0. Nadějný výsledek pak možná nečekaně svěřenci Ronalda Koemana udrželi i na stadionu Emirates, když jim remízu 1:1 zařídil v závěru utkání Alex. V domácí lize to však určitě není ono. PSV naposledy vyhrálo před měsícem doma proti Waalwijku 2:0. Poté přišla série ne moc vydařených zápasů - hubená remíza v Excelsioru 0:0, domácí debakl 1:5 od Ajaxu Amsterodam a remíza 1:1 venku v Bredě. V sestavě PSV se neobjeví zraněný obránce Alex a útočník z Pobřeží Slonoviny Arouna Kone, který má problémy s kolenem.Otazník visí nad startem mladého záložníka Ibrahima Afellaye. Zkušený obránce Michael Reiziger si nejspíš nezahraje do konce sezony. Úplně fit není ani brankář Heurelho Gomes, ale měl by nastoupit. „Byl bych spokojený s bezbrankovou remízou, ale třeba výhra 1:0 by byla samozřejmě lepší“, říká Ronald Koeman.

Reds se v úvodním zápase osmifinále představili na Nou Campu v Barceloně. Od 14.minuty vedla Barca po brance Deca, ale díky gólům Bellamyho a Riiseho si Liverpool odvezl výhru 2:1. V odvetě pak prohráli svěřenci kouče Beniteze 0:1, ale to jim na postup stačilo. V Premier league na začátku března prohráli Reds doma s Manchesterem 0:1, následovala remíza 0:0 v Aston Ville, a poté domácí výhra 4:1 nad Arsenalem. Peter Crouch dal v tomto zápase hattrick. Trenér Rafael Benitez narozdíl od svého protějšku příliš velké problémy se sestavou nemá. Do té se může vrátit o víkendu nehrající trojice Sami Hyypia, Steve Finnan a Craig Bellamy. Poslední jmenovaný se vrací do základní jedenáctky, když v posledním zápase nemohl nastoupit kvůli zranění v reprezentační přestávce. „Stále to bolí když dýchám, ale doufám že do úterý budu fit“, říká Bellamy. Ze začátku se pravděpodobně nepředstaví útočník Crouch, a přenechá své místo Dirku Kuytovi. Premiéru v Lize mistrů si odbude záložník Javier Mascherano, protože Mohamed Sissoko je suspendován. „Eindhoven ví, jak je Liga mistrů důležitá a bude se bít o výsledek se vším co má“, dodává Benitez.

Sázková kancelář bwin nabízí na výhru domácích kurs 2.85. Podle bookmakerů je mírným favoritem hostující Liverpool, na který byl vypsán poměrně příjemný kurs 2.40. Na remízu je kurs 3.00.

Reklama