Hlavní obsah

LM: AC Milán hostí mnichovský Bayern

Souboj gigantů a velkých rivalů začíná. AC Milán a Bayern Mnichov se potkají potřetí během posledních pěti let, tentokráte bude jejich cílem postoupit do semifinále Ligy mistrů. Úvodní duel uvidí milánské San Siro...

Článek

Bayern v letošní sezóně na Sa Siro již jednou zavítal a odvezl si odtud tři body. V základní skupině porazil mnichovský tým Inter 2:0, branky tehdy až v závěrečné desetiminutovce dali Claudio Pizarro a Lukas Podolski.

AC i Bayern vyhrály své základní skupiny. Oba týmy v letošní sezóně spojovala špatná vystoupení v domácí soutěži, dlouho zůstávaly za očekáváním, poslední týdny ale všechno mění. Bayern o víkendu porazil Schalke a vrátil se do boje o obhajobu titulu. Rossonerri na něco podobného díky bodovému odpočtu myslet nemohou, jejich cílem je skončit do čtvrtého místa, k čemuž jim nyní chybí pouze čtyři body.

"V této sezóně to máme hodně těžké, je zde spousta vzestupů a pádů. Nehráli jsme moc dobře z několika důvodů, teď jsme ale mezi nejlepšími osmi týmy Ligy mistrů a máme perfektní šanci všechno napravit. Hodně nás to motivuje," říká před utkáním trenér AC Carlo Ancelotti, jehož tým o víkendu remizoval 1:1 na hřišti římského AS.

"Musíme začít lépe než v Římě. Musíme ukázat více úsilí, agresivity a touhy po vítězství - a s Makaayem okolo doufat, že budeme mít výkop," upozorňuje Ancelotti na vynikající bilanci útočníka Bayernu Mnichov. Ten v odvetě osmifinále proti Realu Madrid skóroval již po jedenácti vteřinách, v sobotu se zase do sítě Schalke trefil již ve třetí minutě.

Fanoušci AC mají před prvním zápasem důvody k optimismu. Jejich tým na Bayern umí, což dokumentoval loňským vysokým vítězstvím 4:1, do sestavy se navíc vracejí zkušení hráči. K dispozici určitě bude Alessandro Nesta, který by stoperskou dvojici mohl vytvořit s dalším rekonvalescentem Paolem Maldinim. V útoku by se zase mohl objevit Filippo Inzaghi.

Bayernu se po víkendové výhře nad Schalke opět lépe dýchá, stále je totiž ve hře o mistrovský titul. V Mnichově však myslí ještě výše a rádi by opět uspěli i na evropské scéně. Na San Siru to nebudou mít jednoduché, už jenom proto, že se buou muset obejít bez dvou členů základní sestavy. Po vyloučení v odvetě s Realem Madrid si jednozápasový trest odpykává Mark van Bommel, neurvalé chování na dopingové kontrole pak hodně draho přišlo Olivera Kahna, jemuž disciplinární komise vyměřila stejný trest, jako jeho nizozemskému kolegovi.

"Již dlouho jsme věděli, že budeme bez dvou hráčů základní sestavy, ale máme skvělé náhradníky. Michael Rensing již odchytal několik skvělých zápasů, v sobotu proti Schalke jsem pak postrádal Owena Hargreavese a Andreas Ottl hrál výborně," prozradil trenér Ottmar Hitzfeld, kdo by dva potrestané fotbalisty měl nahradit.

"V této sezóně se oba týmy trápily, teď mohou ukázat svou velikost. Očekávám velmi napjaté utkání, ten, kdo udrží nervy na uzdě, tak vyhraje," říká dále kouč německého klubu.

Utkání jako již tradičně začíná ve 20:45, jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Rus Jurij Baskakov, jemuž budou na pomezí asistovat jeho krajané Tihon Kalugin a Anton Averjanov.

Pravděpodobná sestava AC Milán:

Pravděpodobná sestava Bayern Mnichov:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50

Tip eurofotbal.cz: 1

Reklama