Hlavní obsah

Motherwell dnes hostí Kilmarnock

Eurotip.cz

Náročný program mají dva účastníci skotské Premier league. Mužstva Motherwellu i Aberdeenu sehrála v sobotu svá utkání 32. kola a dnes se potkají v dohrávce odloženého zápasu. Ten se hraje ve Fir Parku, domácím stánku Motherwellu.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

V tuto chvíli 9. celek skotské elitní soutěže letos podává velmi nevyrovnané výkony. Své nelichotivé postavení si vydobyl především špatnými výsledky na domácím hřišti. Ve Fir Parku získal během 16 zápasů pouhých 17 bodů, na hřištích soupeřů vybojoval o 2 bodů více. Tento fakt potvrdili svěřenci Maurice Malpase v předposledním zápase, kdy podlehli na domácím hřišti Aberdeenu 0:2. Tento víkend se jim dařilo lépe; ve Fir Parku vybojovali tři body po výsledku 2:0 s posledními Dunfermline, čímž se posunuli před Caledonian. O obě branky se postaral kanonýr Scott McDonald, který se dnes s klubem rozloučí, protože od zítřka se stane novou posilou Celticu Glasgow. „Vše bylo dojednáno tiše v zákulisí a já s tím nesouhlasím. V poslední době procházíme těžkým obdobím díky mnoha zraněním,“ netvářil se radostně z přestupu svého kanonýra trenér Malpas. Vítězství v dnešní dohrávce by Motherwell posunulo ještě výše - konkrétně na 8. příčku tabulky, kterou by zaujímal pouze kvůli horšímu skóre oproti sedmému Falkirku. „Musíme být realisti - těžko dostihneme šestého, proto je naším cílem skončit na 7. místě tabulky,“ řekl manažer, jehož tým dnes nastoupí bez zraněného Phila O'Donnella. Nejistý je navíc start několika dalších - Ross McCormack, Brian McLean a Keith Lasley.

Vstup Kilmarnocku do nového ročníku byl velmi dobrý, ale před nedávnem tým postihla velká marodka a na výsledcích se to jasně projevilo. Svěřenci manažera Jima Jefferiese nedokázali zvítězit pětkrát v řadě a propadli se tak tabulkou. Poté ale přišel zápas s Dundee United, ve kterém rozhodla branka Petera Levena a od té doby se Kilmarnock, jak se říká, chytl. Kromě porážky s Glasgow Rangers nezískal v zápase ani bod až tento víkend; nad jeho síly byl Abeerden. Spravit chuť si dnes hráči Kilmarnocku chtějí v Motherwellu, kterému mají co vracet - na podzim mu doma nečekaně podlehli 1:2. O čestný gólový úspěch v prvním měření sil se postaral Steven Naismith, který v dnešní nominaci trenéra Jefferiese nechybí. Manažer Kilmarnocku už může počítat i s uzdraveným Gary Lockem a má tak k dispozici kompletní kádr.

Utkání nemá favorita - na domácí si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.45. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství hostů vypsali experti bwin kurs 2.55.

Reklama