Hlavní obsah

Chelsea myslí pouze na vítězství

Do čtvrtfinále Ligy mistrů dnes vstoupí na domácím Stamford Bridge londýnská Chelsea. Tým trenéra Mourinha přivítá svého losem přiděleného soupeře - španělskou Valencii. Na její trenérské židli nyní sedí Claudio Ranieri, jenž zastával funkci manažera Blues před Portugalcem.

Článek

Chelsea v tuto chvíli ztrácí v Premier League na první Manchester United šest bodů a s obhajobou titulu to pro ni letos nevypadá zrovna růžově. Stále ale není nic rozhodnuto a tento rozdíl může být během pár kol smazán. Dnes ji ale čeká jiná soutěž - Liga mistrů. Za soupeře pro čtvrtfinále jí byla k radosti manažera José Mourinha vylosována španělská Valencie. „Je to skvělá, ale zároveň nutno přiznat, že i složitá možnost podruhé ze tří sezon proplout do semifinále,“ komentoval los Mourinho, který se ohlédl za dva roky starým vítězstvím 4:2 nad Bayernem Mnichov, čímž zahnal pocity z nevýhody prvního utkání na domácím hřišti. „Potřebujeme odehrát podobně vydařený duel,“ řekl. O víkendové generálce jeho mužstvo se štěstím uspělo nad slabým Watfordem; o hubeném vítězství 1:0 rozhodl až v nastaveném čase Salomon Kalou. Z utkání byl velmi rozhořčen majitel klubu Roman Abramovič, který hned svolal nejvyšší představitele a jakoby pod tlakem na následné tiskové konferenci Mourinho konstatoval: „Chci vyhrát všechno.“ Dnes mu k tomu ale určitě nepomůže zraněný Robben, naopak v plném zatížení jsou už Joe Cole, Bridge i Diarra.

Vyhrát všechno by jistě chtěl každý, tím pádem i bývalý kouč Chelsea Claudio Ranieri, který momentálně zastává roli hlavního trenéra u Valencie. „Soupeř potřebuje vyhrát, protože je hlavní favorit na zisk trofeje. Abramovič utrácí spousty peněz, aby přivedl skvělé hráče. Tlak je vyvíjen na Chelsea, zatímco Valencie může přinejhorším prohrát. Zkusíme ale získat po Interu další cenný skalp,“ konstatoval zkušený trenér, jehož svěřenci o víkendu porazili v přestřelce poměrem 3:2 Espaňol Barcelona a přiblížili se tak špičce tabulky. Výborný výkon předvedli i v osmifinále Ligy mistrů, kde dokázali vyřadit ambiciózní Inter Milán, který letos vládne s velkým přehledem Serii A. Po odvetném utkání ve Španělsku se ale strhla hromadná bitka, po které vyfasovali tresty od disciplinární komise Navarro a Marchena. Na hřišti se dnes v dresu Španělů neobjeví ani zranění Morientese a Baraja. „Neúčast Morientese je pro Valencii velká ztráta. Je to hráč s obrovskými mezinárodními zkušenostmi, které jsou pro tuto fázi hodně použitelné. Nevím, kdo ho nahradí, snad Angulo,“ komentoval absenci letos pětigólového střelce v Lize mistrů kouč Ranieri.

Věříte-li ve vítězství z Chelsea, můžete si na ni vsadit s kursem 1.65. Remíza je oceněna hodnotou 3.30 a výhra Valencie kursem 5.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články