Hlavní obsah

Hibernian hraje na hřišti St. Mirren

Po včerejší dohrávce skotské Premier League je dnes na programu další. Předpolední St. Mirren hostí na svém stadionu šesté Hibernian. Ve vzájemných soubojích se letos vždy radovalo domácí mužstvo - dnes by tak měl být na řadě řadě St. Mirren.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Nováček nejvyšší skotské soutěže nevstoupil do letošního ročníku vůbec dobře a hned od úvodu bylo jasné, v jakých vodách se bude pohybovat. Jediným pozitivem je, že ve Skotsku padá pouze jeden celek a Dunfermline do této doby získali pouhých 20 bodů. St. Mirren sice pouze o šest více, ale ještě má k dobru dnešní utkání. V tom se na hřišti už neobjeví Ian Anderson a Stephen Anderson, kteří z mužstva před týdnem odešli. Na začátku tohoto týdne učinil stejný krok i Brian McGinty. „McGinty má od vedení svolení k odchodu z klubu,“ prohlásil Gus MacPherson, šéf Saints, na adresu hráče, který nastoupil za černobílé od roku 2001 k 137 utkáním. V zápase proti Hibernian se na hřišti rovněž neobjeví Kirk Broadfoot, který si musí odpykat karetní trest, do sestavy se naopak po zranění kotníku vrací útočník John Sutton.

Hibernian skončilo v loňské sezoně nejvyšší skotské soutěže na páté příčce, jeden bod před Kilmarnockem. Letos je momentálně na šestém místě. Výkonnost svěřenců Johna Collinse je vysoká především v domácích duelech, venku je to o hodně horší; na hřištích soupeřů se naposledy radovali v lednu s Kilmarnockem. Svou domácí statistiku v minulém kole nepotvrdili, když prohráli nejtěsnějším možným rozdílem s Hearts. Manažer Collins má dnes kromě dlouhodobé absence Chrise Killene k dispozici kompletní kádr. Fit je už i Dean Shiels, který nehrál od února.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 3.30. Kurs na remízu má hodnotu 3.25 a na vítězství Hibernianu si můžete vsadit v kursu rovných 2.00.

Reklama