Hlavní obsah

Utrápená Atlanta míří do New Jersey

Už jen z povinnosti dohrávají letošní sezonu basketbalisté Atlanty. Posledním hřebíčkem do šancí Hawks na play off se stala série šesti proher v řadě; ukončit se ji dnes pokusí na palubovce New Jersey.

Foto: ČTK

Richard Jefferson z New Jersey Nets se snaží projít přes hráče celku Detroit Pistons Tayshauna Prince (22) a Clifforda Robinsona (30).

Článek

Ve hře o play off se Atlanta letos nedržela ani tak kvůli svým výkonům, jako spíš kvůli slabé úrovni Východní konference. Hodně týmů z ní zaostalo za očekáváním a ani Atlanta není výjimkou. Hawks poskládali mužstvo především z mladých hráčů, které měl za úkol dirigovat zkušený rozehrávač Joe Johnson. Ten si během předešlého angažmá ve Phoenixu vyzkoušel, jaké to je, být součástí vítězného týmu. Loni s ním ale Atlanta skončila téměř na dně konference a letos si nevede o moc lépe. Vinu na tom určitě nese i zranění Joe Johnsona, který před měsícem odehrál proti Miami zřejmě poslední zápas sezony. Hawks si bez něj nejprve vedli překvapivě dobře, když vyhráli následující čtyři utkání; poté ale přišel očekávaný propad a z dalších devíti soubojů vyšla Atlanta vítězně jen jednou. Od výhry nad Sacramentem prohráli svěřenci trenéra Woodsona postupně s Miami, Portlandem, Dallasem, znovu Miami, Charlotte a před třemi dny nestačili doma na Chicago, které si z Atlanty odvezlo výhru 97-105. Tímto zápasem ukončil sezonu další hráč základu Josh Childress, kterého vyřadila ze hry únavová zlomenina nohy.

Špatná forma Atlanty jen nahrává jejímu dnešnímu soupeři, který ještě stále nemá nic jisté. New Jersey loňské vítězství v Atlantické divizi pravděpodobně neobhájí, Toronto totiž může předehnat už jen teoreticky. O play off ale může přijít už jen svou vinou - v tabulce Východní konference je totiž momentálně sedmé a má tak osud ve svých rukou. A pere se s ním statečně. Na začátku března Nets, oslabení o dlouhodobě zraněného Nenada Krstiče a Richarda Jeffersona, prohráli pět zápasů v řadě. S Jeffersonovým návratem se ale věci začaly obracet k lepšímu. Dlouhou šňůru zápasů venku ukončili Nets výhrami v Memphisu a New Orleans. Slabší chvíle si vybrali proti Miami, Denveru a v Orlandu, ovšem poté se znovu přiblížili vyřazovacím bojům; nejprve zvítězili v Charlotte, čtyři dny nato deklasovali Indianu 118-94, v Detroitu prohráli těsně 105-110 a v posledním utkání udolali Philadelphii 86-82.

Vzhledem ke špatné formě Atlanty je jasným favoritem zápasu New Jersey, na které bookmakeři vypsali kurs 1.20 a handicap 9 bodů. Myslíte si, že oslabení hostů dokážou domácí zaskočit? Potom si vsaďte na Hawks - kurs na ně je 4.70.

Reklama