Hlavní obsah

Brémy čeká souboj s Alkmaarem

Eurotip.cz

Pohár UEFA má dnes na programu první zápasy čtvrtfinále. V jednom z duelů poměří své síly nizozemský Alkmaar a německé Brémy. Výhodu domácího prostředí budou mít dnes svěřenci Louise van Gaala.

Článek

Alkmaar odstartoval do letošní sezony výborně, ale v poslední době má občas výpadky, na které nebyl zvyklý. Svěřenci Louise van Gaala například nedávno zaváhali v domácí soutěži s Nijmegenem nebo Groningenem. Před reprezentační přestávkou přišlo další nečekané zakolísání s Heraclesem. Naopak výborné výkony předvádí Van Gaalovi muži v Poháru UEFA. V osmifinále už byli blízko vyřazení; v Anglii prohráli s Newcastlem po přestřelce 2:4. Doma si ale postup nakonec vybojovali vítězstvím 2:0. Nyní jsou ve čtvrtfinále a čeká je další ne zrovna lehký soupeř. V něm nastoupí momentálně 3. celek Eredivise bez obránce Barryho Opdama, který má problémy s kolenem. Mimo hru jsou rovněž záložníci Stijn Schaars (kotník), David Mendes da Silva (koleno) a Simon Cziommer (sval).

Brémy jsou v tuto chvíli na 2. příčce bundesligy s 2bodovou ztrátou na vedoucí Schalke. Po třech únorových porážkách (se Schalke, Stuttgartem a Hamburkem) získali svěřenci Thomase Schaafa bod za remízu 2:2 v Mönchengladbachu a od té doby bodují pravidelně. Bodově naprázdno tak nevyšli ani tento víkend v Chotěbuzi, kde se překvapivě neprosadili střelecky a uhráli bezbrankovou remízu, Schalke ale prohrálo v Allianz Aréně s Bayernem Mnichov a bodový náskok mezi těmito kluby se, jak už je zmíněno výše, ztenčil na 2 body. „Pozitivní je, že se dostáváme do brankových příležitostí,“ řekl po utkání v Chotěbuzi útočník Miroslav Klose. Dnes čeká Brémy utkání Poháru UEFA v Nizozemsku, kde nastoupí stoperská dvojice ve složení Per Mertesacker - Naldo. V základní jedenáctce by se podle posledních zpráv měl objevit i uzdravený Tim Borowski.

Zápas nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita, na domácí vypsali kurs 2.70. Remízu ocenili hodnotou 3.20 a na vítězství hostů z Německo si můžete vsadit s kursem 2.40.

Reklama