Hlavní obsah

Tottenham má šanci na vyrovnání rekordu

Tottenham si v osmifinále Poháru UEFA s přehledem poradil s portugalskou Bragou a na soupeře z Pyrenejského poloostrova narazí i ve čtvrtfinále. Je jím španělská FC Sevilla, která postoupila s velkým štěstím přes Šachťor Doněck.

Článek

Sevilla prožívá fantastickou sezonu. Společně s Barcelonou se teď pere o každý bodík v boji o titul - Barcelona je na tom v tuto chvíli o 2 body lépe. Juende Ramos o víkendu šetřil proti Osasuně několik opor a jeho tým tak uhrál pouze bezbrankovou remízu. Dnes už nikdo volno nedostal a všichni se soustředí na jinou soutěž, čeká je totiž čtvrtfinále Poháru UEFA. V tom se jim poměrně daří, ale jejich konec visel v osmifinále opravdu na vlásku. Šachťor Doněck dokázal ve Španělsku uhrát remízu 2:2. Do odvety navíc vstoupil ve velkém stylu a těsně před koncem zápasu vedl 2:1, ale potom si naběhl na rohový kop brankář Palop a zajistil tak svému mužstvu prodloužení. V tom nakonec rozhodl o postupu Sevilly Ernesto Chevantón. Střelec rozhodující branky komentoval dnešního soupeře slovy: „Musíme si dát pozor na jejich výborné útočníky. Jsou hodně vysocí, takže na ně pořád směřují dlouhé centry, ale zároveň mají skvělé technické schopnosti.“

Kohouti nevstoupili do letošní sezony vinou mnoha zranění vůbec dobře, ale po čase se dostavilo výrazné zlepšení. V tuto chvíli jsou na 6. příčce Premier league, která zaručuje v příštím ročníku účast v Poháru UEFA. V tom letos podávají velmi dobré výkony a z toho pramení výborné výsledky. Díky tomu se Jolovi svěřenci na dostřel přiblížili rekordu v počtu vítězství za sebou - jestliže dnes porazí Sevillu na jejím hřiště, tak vyrovnají rekord, který má hodnotu 9 vítězství v řadě, což se povedlo pouze Mönchengladbachu a Parmě. „Sevilla je velmi silný soupeř. Vedou si dobře v domácí soutěži, ale to my také,“ konstatoval Robbie Keane, útočník Spurs. Manažer Jol bude dnes postrádat Benoita Assou-Ekotta, Anthonyho Gardnera a Dannyho Murphyho. Do hry jsou už naopak připraveni Mido, Hossam Ghaly a Teemu Tainio.

Věříte-li ve vítězství loňského mistra Poháru UEFA ze Sevilly, pak si můžete vsadit s kursem 1.80. Remíza je oceněna hodnotou 3.25. Myslíte si, že Tottenham se protáhne svou vítěznou sérii a vyrovná tak rekord soutěže, pak si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 4.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články