Hlavní obsah

Bitva o Pyrenejský poloostrov

Španělsko nemá ve čtvrtfinále Poháru UEFA zástupce pouze v loňském vítězi ze Sevilly. Mezi osmičku nejlepších proklouzla poprvé v historii Osasuna Pamplona a o prestižní trofej stále bojuje i Espaňol Barcelona. Právě jeho soupeř, Benfica Lisabon, to nemá do hlavního města Katalánska daleko - Portugalsko se rovněž nachází na Pyrenejském poloostrově.

Foto: FK Teplice

Teplický fotbalista Josef Kaufman (vpravo) svádí boj o míč s útočníkem Espaňolu Barcelona Garciou v úvodním utkání Poháru UEFA.

Článek

Espanyol Barcelona měl vynikající únor, kdy v Primera Division ze čtyř zápasů třikrát vyhrál. Jenže v měsíci březnu se jeho sbírka bodů rozrůstá jen velmi pozvolna, na vině jsou tři po sobě jdoucí remízy, a to vždy shodným výsledkem 1:1. O tomto víkendu navíc ve Valencii neukořistil ani bod, i když podal velmi dobrý výkon a nakonec prohrál 2:3. Dnes čeká svěřence kouče Ernesta Valverdeho utkání Poháru UEFA s nevyzpytatelnou Benfikou. „Utkání se bude hrát před vyprodaným stadionem. Výsledek 1:0 by byl pro nás skvělý, máme zkušené hráče a věřím, že to dokážeme,“ řekl trenér Espaňolu, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Benfika Lisabon si ve fotbalovém světě vydobyla zvučné jméno. Impozantní byla především její cesta v minulém ročníku Ligy mistrů, kde ztroskotala až ve čtvrtfinále s Barcelonou. O kolo dřív přitom uštědřila tvrdou ránu předloňským vítězům z Liverpoolu, když si z jejich hřiště odvezla vítězství 2:0. Letos ale tuto pověst v Lize mistrů nenaplnila a musela se spokojit s účastí v Poháru UEFA. V tom nejdříve přešla s přehledem přes Dinamo Bukurešť a díky brance z 89. minuty odvetného zápasu osmifinále s Paris SG si dnes zahraje čtvrtfinále. „Bude to pro nás velmi těžký souboj. Moji hráči začínají cítit únavu a my tak musíme najít zbytky sil,“ konstatoval Fernando Santos, kouč Benfiky. Ten dnes do základní jedenáctky pošle za vykartovaného Řeka Kostase Katsouranise zkušeného špílmachra Ruie Costu, který do portugalského přestoupil v létě z AC Milán.

Domácí jsou bookmakery bwin mírně favorizováni s kursem 2.25, na remízu vypsali kurs 3.15. Myslíte si, že Benfika vstoupí do čtvrtfinále vítězstvím, pak si na ni vsaďte s kursem2.95.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články