Hlavní obsah

Dnešním hitem je Pohár UEFA

Dalšího fotbalového svátku se dnes dočkají fotbaloví fanoušci. Vedle Ligy mistrů spěje do svého finále také Pohár UEFA; dnes se odehrají úvodní čtvrtfinálové zápasy a až na jeden se všechny dostaly mezi pětici nejtipovanějších utkání dneška.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Vůbec nejsázenějším se ovšem stal zápas dánské ligy FC Kodaň - Silkeborg. Zatímco ve finálové fázi evropského poháru se utkávají více či méně vyrovnaní soupeři, tento duel má jasného favorita. Je jím domácí tým, který vede se šestibodovým náskokem tabulku nejvyšší dánské soutěže. V březnu sice dvakrát za sebou ztratil body, ovšem v posledním kole už si připsal další výhru, když dokázal uspět na hřišti Horsens. Silkeborg patří k nejslabším účastníkům severské ligy, ovšem v posledních týdnech se mu na jeho poměry dařilo: před třemi týdny dokázal uspět na stadionu Vejle a další bod si připsal za domácí remízu s Randers. To ovšem nemění nic na tom, že je v dnešním zápase outsiderem, v jehož výhru nevěří žádný ze soutěžících. Jediný člověk si troufl vsadit remízu a 832 sázkařů dalo důvěru domácím s kursem 1.25.

V prvním ze sledovaných zápasů UEFA se FC Sevilla doma utká s Tottenhamem. Španělský klub si letos vede znamenitě: stále má šanci na obhajobu evropského poháru a ještě před třemi týdny vedl tabulku Primera division. V posledních dvou kolech ovšem klopýtl a vedení tak přenechal Barceloně. Tím se ovšem hráči Sevilly nesmějí nechat rozhodit, protože je dnes čeká silný soupeř. Tottenham se v anglické Premier League nadechl k mohutného náporu a po čtyřech výhrách v řadě chce ještě promluvit do boje o čelní příčky. Využijí Hotspurs svou formu i na španělské půdě? Podle bookmakerů spíše ne, protože kursovým favoritem zápasu je Sevilla. Na ni si vsadilo 370 lidí; dalších 247 jistilo jedničku remízou, 48 jich tipuje remízu a jen 26 lidí si na tiket dalo výhru hostů s kursem rovných 4.00

Další španělský zástupce, Osasuna, se dnes představí v Leverkusenu. Zatímco Sevilla srdnatě bojuje na dvou frontách, Osasuna si už může sezonu vylepšit zřejmě jen v evropském poháru. V domácí soutěži totiž příliš často ztrácí body a stále se tak pohybuje ve středu tabulky. V Poháru UEFA si ale v osmifinále dokázala poradit se zkušenými evropskými harcovníky Glasgow Rangers a nyní se chystá na německého soupeře. Ten sice jarní část bundesligy nezačal nejlépe, když z prvních pěti zápasů vyhrál jediný, ovšem od konce února se už Leverkusem rozehrál a v posledních pěti utkáních získal 13 bodů. Forma a domácí prostředí ho pasujou do role mírného favorita, na kterého si s kursem 1.95 vsadilo 394 účastníků soutěže. 275 se jich spokojilo s kursem na neprohru domácích a jen 49 lidí věří v jiný výsledek.

Fotbalovou dominanci v soutěži dnes narušil přátelský hokejový zápas Česko - Švýcarsko. Mistrovství světa se blíží, a tak reprezentační trenér Hadamczik v Rusku poprvé otestuje své svěřence. Ani jeden z trenérů pochopitelně nemá k dispozici hráče finalistů obou lig, i tak je ale v dnešním utkání podle předpokladů papírovým favoritem český tým. V soutěži si na jeho výhru vsadilo s kursem 1.40 618 lidí; šest jich tipuje remízu a jen čtyři věří v dnešním duelu Švýcarům.

Pětici nejpopulárnějších zápasů uzavírá duel Poháru UEFA Alkmaar - Brémy. Podle bookmakerů je to utkání bez favorita a rozložení sázek jim víceméně dává zapravdu. V souboji dvou soupeřů, kteří se ve svých ligách perou o první místo a zároveň chtějí uspět i v Evropě, téměř polovina soutěžících věří, že hosté neodjedou s prázdnou: 151 tipuje dvojku s kursem 2.70, ještě více lidí - 159 - si vsadilo neprohru Brém, 74 sázkařů tipuje čistou remízu, 116 jich využilo kurs 1.35 na neprohru domácích a nejméně lidí, 62, věří ve výhru Alkmaaru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články