Hlavní obsah

Záchranářské derby hostí městský stadion v Manchesteru

Dnešní nabídka Premier league obsahuje dvě předehrávky. Everton hostí Fulham a Manchester City přivítá sestupem velmi ohrožený Charlton. Oběma celkům se ale v poslední době velmi daří a dá se tak očekávat zajímavý souboj.

Foto: ČTK

Scott Parker z Charltonu (vlevo) skáče pod nohy Danny Murphymu z Liverpoolu.

Článek

Mužstvo trenéra Stuarta Pearce letos nezažívá vydařenou sezonu. Odborníci očekávali, že hráči jako Dickov, Hamann, Isaksson, Corradi nebo Trabelsi mají potenciál velkého úspěchu, ale to zdaleka nenaplňují. Výkony City nejsou vůbec dobré a to především v útočné činnosti - Citizens vstřelili v 30 zápasech pouhých 23 branek. Mnoho spekulací panuje nad manažerem Manchesteru Stuartem Pearcem, který i přes rozhodně neuspokojivé výsledky u mužstva nadále zůstává. Poslední 2 zápasy ale naznačují zlepšení; Citizens nejdříve vyhráli na hřišti Middlesbrough a minulý týden i v Newcastlu. „Chceme mít po dnešním zápase 9bodový náskok na Charlton. V následujících dvou zápasech chceme získat 6 bodů,“ konstatoval Stuart Pearce, jehož trápí nejisté starty Micaha Richardse a Dietera Hamanna.

Charlton letos prožívá vůbec nejhorší sezonu od roku 2000, kdy do Premier leauge postoupil. Po 31 kolech má na svém kontě pouhých 30 bodů - horší už jsou jen Watford a West Ham. V prosinci manažera Lese Reeda nahradil na lavičce nedávný kouč West Hamu - Alan Pardew. Hned po jeho příchodu se povedlo mužstvu remizovat s Fulhamem a zvítězit s Aston Villou. V novém roce uspěli Addicks v Portsmouthu a remizovali v Boltonu. Poté jim velmi vyšel zápas s West Hamem, což Pardewovi svěřence nastartovalo ke skvělým březnovým výkonům. Nejdříve remizovali ve Watfordu a poté doma porazili Newcastle i Wigan. Tuto výbornou formu si jistě budou Addicks chtít udržet i v dubnu, dnes projdou zkouškou v Manchesteru. „Naše postavení záleží pouze na nás. Velikonoční část potřebujeme úspěšně zvládnout a první krok musíme udělat dnes v Manchesteru. Když naši fanoušci vytvoří atmosféru v Manchesteru, tak nám to jistě velmi pomůže,“ řekl manažer Alan Pardew, který dnes může počítat s uzdraveným Benem Thatcherem, který ještě na podzim hrával právě za City.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Manchester City, na který si můžete vsadit s kursem 1.90. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 3.80.

Reklama