Hlavní obsah

Everton chce Fulhamu vrátit podzimní porážku

Podzimní souboj mezi Evertonem a Fulhamem rozhodl na Craven Cottage jedinou brankou zápasu domácí Claus Jensen. Odveta se hraje dnes v Goodison Parku a stejného střelce mít rozhodně nebude, protože dánský záložník do utkání nezasáhne vinou zranění.

Článek

Toffees vstoupili do letošní sezony velmi dobře, ale poté je postihla menší krize a momentálně jsou v tabulce na 7. příčce, na pátý Bolton ztrácí 4 body. V předminulém kole si na své konto připsali cenný skalp - těsně před reprezentační pauzou na domácím hřišti porazili Arsenal Londýn brankou Andyho Johnsona z 90. minuty. Tento výsledek se jim dokonale nepodařilo potvrdit remízou v pondělní dohrávce s Aston Villou. Dnes svěřence Davida Moyese čeká zápas na domácím stadionu. „Nyní nás čekají dva zápasy během Velikonoc a se čtyřmi body bych byl spokojen. Proti Aston Ville jsme hráli dobře a do zápasu s Fulhamem vstoupíme se sebevědomím,“ řekl pozitivně naladěný Moyes, kterému se do sestavy vrací uzdravení Manuel Fernandes a James McFadden.

Fulham letos zažívá průměrnou sezonu; v tuto chvíli je na 15. příčce. Jeho síla je především na vlastním hřišti, kde se mu podařilo porazit například i Arsenal. V minulém kole ale tuto statistiku nepotvrdil - remizoval s Portsmouthem, který má v poslední době rozhodně horší formu než v úvodu ročníku. Londýňané navíc nebyli daleko od porážky - v 90. minutě vyrovnal na konečných 1:1 Ian Pearce. „V poslední době se nám moc nedaří, potřebovali by jsme zvítězit několikrát za sebou, aby jsme se dostali do formy. Everton je ohromně pracovitý tým, který je v defenzívě dobře organizovaný,“ řekl Simon Davies, záložník Fulhamu. Zraněný je střelec z minulého týdne Ian Pearce, stejně jako Vincenzo Montella, Franck Queudrue a Claus Jensen.

Do role favorita je pasován Everton, na který si můžete vsadit s kursem 1.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.40 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 5.50.

Reklama