Hlavní obsah

Rozjeté Golden State míří do Memphisu

Nůž na krku mají basketbalisté Golden State, kterým zbývá odehrát v základní části sedm zápasů. Stále totiž zůstávají mimo elitní osmičku a pokud chtějí postoupit do play off, musejí doufat v klopýtnutí soupeřů a zároveň vyhrávat svoje zápasy. Ten dnešní odehrají v Memphisu.

Foto: AP Photo/Ben Margot

Jason Richardson z týmu Golden State Warriors.

Článek

O síle Bojovníků se v posledních dnech mohlo přesvědčit hned několik soupeřů. Tým z Oaklandu je konečně téměř kompletní a s Baronem Davisem a Jasonem Richardsonem v sestavě ukazuje, že dokáže zatápět i silným protivníkům. Na konci března sice nestačili na losangeleské Lakers a poté doma ostudně podlehli San Antoniu 89-126, dokázali se z toho ale vzpamatovat a ještě zabojovat o play off. Nic jiného jim ani nezbývá - jejich nejbližšímu soupeři, Clippers, se totiž začalo dařit, a tak Warriors musejí držet krok. Jejich rostoucí formu jako první odnesl Phoenix, který v divoké přestřelce podlehl kalifornskému týmu 119-124. Tři dny nato si zkomplikovali zápas proti Memphisu, když rozehrávače Davise už v první čtvrtině vyloučil rozhodčí, ovšem v posledním dějství dokázali zabojovat a nakonec zvítězit 122-117. Po dalším třídenním odpočinku zamířili do Houstonu, kde dosáhli důležité výhry 110-99. "Basketbaloví bozi byli s námi, protože Tracy nemohl hrát," řekl po utkání Stephen Jackson v narážce na to, že hvězdný McGrady proti Golden State odehrál pouhých šest minut.

Hráči trenéra Dona Nelsona jsou silní především doma, venku mají o dost horší bilanci; o to je výhra nad Houstonem cennější. A že nebyla náhodná, o tom mohou své fanoušky přesvědčit dnes v Memphisu. Jedinou starostí Grizzlies je nyní mít první pozici v draftu a získat tak jednu ze dvou jeho hvězd. Sezonu už dohrávají jen z povinnosti. Ne, že by se Memphis nesnažil vyhrávat, ovšem zvlášť poté, co se zranil všestranný Mike Miller, je to pro ně velmi těžké. Už bez Millera podle očekávání prohráli na konci března ve Phoenixu 87-105. Poté Grizzlies šokovali dvěma výhrami na palubovce soupeře; nejprve porazili Lakers 88-86 a poté i Portland 96-92. Jejich radost ale netrvala dlouho - už druhý den je Seattle rozdrtil 120-93, poté v už zmiňovaném utkání nestačili na Golden State a před třemi dny sice dlouho vzdorovali doma Phoenixu, ovšem nakonec prohráli 111-116.

Vzhledem k letošním výkonům Memphisu jsou papírovým favoritem zápasu hosté, na které bookmakeři vypsali nízký kurs 1.36. Myslíte si, že koncovku dnešního utkání zvládnou Grizzlies lépe a že Golden State pokoří? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 3.20.

Reklama