Hlavní obsah

Portsmouth přivítá vedoucí celek Premier league - Manchester United

Pompey jsou momentálně na deváté pozici v klidném středu tabulky, ale v poslední době nepředvádí úplně nejlepší výkony. Z jedenácti zápasů dokázali vyhrát pouze jeden. Naopak tým United by se měl nacházet v dobrém rozpoložení. Nasvědčují tomu především výsledky z domácí soutěže - 7 vítězství v řadě.

Článek

Domácí už čtyři zápasy v řadě nedokázali vyhrát. Na začátku března prohráli podle očekávání s Londýnskou Chelsea. V dalších dvou zápasech vybojovali svěřenci Harryho Redknappa dvě remízy na hřištích soupeřů. Nejdříve bezbrankovou s ambiciózním Readingem a naposledy hráli 1:1 ve Fulhamu. Dramatické utkání otevřel brankou ve 4.minutě záložník Niko Kranjčar, ale Fulham dokázal v 90. minutě vyrovnat brankou Iana Pearce. Trenér Harry Redknapp nebude moci postavit do dnešního zápasu hostujícího obránce z Chelsea Glena Johnsona, který má problémy s kolenem. Jediným dlouhodobě zraněným je záložník Pedro Mendes. Do zápasu už naopak bude připraven Francouzský obránce Noe Pamarot. Do útoku nastoupí nejlepší střelec Portsmouthu - Nigeriec Kanu. Na hrotu ho bude buď doplňovat jeden z trojice Lua-Lua, Todorov či Benjani Mwaruwari, nebo nastoupí v útoku úplně osamocen. „V našich dvou prvních sezonách v Premier league jsme proti United odehráli dva dobré výsledky a Sir Alex Ferguson určitě ví, že jeho tým zde nečeká jednoduchý zápas“, říká Redknapp. Poslední dvě vzájemné střetnutí však nehovoří pro domácí příliš lichotivě. Na začátku listopadu prohráli domácí na Old Trafford 0:3 a v FA Cupu 1:2.

Hosté nastoupili naposledy v utkání Ligy mistrů na olympijském stadionu v Římě. Alex Ferguson měl problémy se sestavou a nemohli nastoupit někteří klíčoví obránci - Evra, Vidic, či kapitán Nevill. Domácí AS bylo po celý první poločas výrazně aktivnější a deset minut před koncem po přísné druhé žluté zamířil Paul Scholes předčasně do kabin. Přesilovku proměnil o pár minut později golem do šatny Taddei. V dalším průběhu Římané dominovali ale z ojedinělé šance vstřelil gól Rooney na jehož branku ještě odpověděl Vučinić a tak si United odvezli z Říma porážku 1:2. Na začátku března vyhráli Rudí ďáblové v Liverpoolu 1:0 až po brance O´Shea z 90.minuty. V dalším zápase rozstříleli svěřenci kouče Fergusona 4:1 Bolton a v posledním ligovém utkání ve stejném poměru Blackburn. Do sestavy United se vrací Patrice Evra, který zmeškal šest utkání kvůli zranění kolene. V základní jedenáctce by se už mohl objevit útočník Luis Saha. „Důvěřuji si, a chci opět nastoupit - hrát a střílet branky“, dodává útočník, který naskočil do utkání proti AS Řím po více než měsíční pauze na poslední čtvrthodinu. Rudí ďáblové mají na druhou Chelsea náskok šesti bodů a případnou porážkou by si ještě mohli United zkomplikovat cestu za titulem.

Outsiderem je dnes domácí Portsmouth, na jehož vítězství byl sázkovou kanceláři bwin vypsán kurs 6.00 rovných. Favoritem je samozřejmě Manchester, na který je kurs 1.50. Na remízu v tomto utkání je kurs 3.75.

Reklama