Hlavní obsah

Sparta chce do čela

Jedenadvacáté kolo Gambrinus ligy dnes otevřou 2 zápasy; Sparta se popere o body ve Zlíně - případné vítězství by ji nejméně do neděle posunulo na čelo tabulky, v dalším utkání přivítá Liberec poslední Slovácko.

Článek

Zlín se loni zachraňoval až pár kol před koncem sezony a letos tomu nebude nejspíš jinak - v tuto chvíli má pouze jednobodový náskok na předposlední Příbram. Za jeho mizernou bodovou sbírku může především tragická střelecká produktivita - do „černého“ se svěřenci Pavla Hoftycha doposud trefili pouze 11krát a společně s Příbramí jednoznačně kralují této statistice. Do jarní části nevstoupil Zlín v tomto ohledu s nijakým zlepšením, spíše naopak - ve třech kolech neskóroval ani jednou. Bezbrankové remízy si připsal v Mostě a doma s Kladnem, minulý týden prohrál 2:0 v Plzni. Dnes hraje sice doma, ale soupeř - pražská Sparta - bude jistě velmi tvrdý oříšek pro rozlousknutí této střelecké mizérie. „Sparta je pro hráče i fanoušky vždy velkým lákadlem. Nejinak tomu bude i tentokrát. Jméno soupeře nás bude určitě motivovat samo o sobě. Navíc bychom se rádi předvedli před určitě důstojnou diváckou kulisou a v neposlední řadě nesmíme zapomenout na to, že hrajeme o záchranu a doma musíme bezpodmínečně bodovat,“ konstatoval k zápasu asistent trenéra Marek Kalivoda, jehož trápí zranění Zlámala, Janíčka, Pennera a Žůrka, což jsou důležití hráči a Zlín tak rozhodně nenastoupí v optimálním složení.

V opačném světle než Moravané se minulý týden předvedla Sparta Praha; ještě v 75. minutě sice v domácí aréně prohrávala s Mladou Boleslaví, ale po střeleckém koncertu svítilo na světelné tabuli po konečném hvizdu rozhodčího skóre 4:1. Svěřenci Michala Bílka tak napravili své první jarní zaváhání s Jabloncem, který letenským uštědřil vůbec první ligovou porážku během Bílkova působení u mužstva. Na první pohled dnes čeká Spartu slabý soupeř, ale nutno připomenout, že letenští ve Zlíně zvítězili naposledy v roce 1995! „Jednu nepříjemnou bilanci jsme dokázali prolomit proti Mladé Boleslavi, tak věřím, že to zvládneme i ve Zlíně. Zlín je doma nepříjemný soupeř, ale my se musíme soustředit jen na sebe. Nic nepodceňujeme, vyrážíme k utkání o den dřív, poctivě se na Zlín připravujeme. Jedeme vyhrát, protože chceme udržet naději na titul,“ věří kouč Sparty Michal Bílek, který dnes stejně jako minulý týden bude postrádat vykartovaného stopera Tomáše Řepku. Fit stále není Slepička, Rezek ani Kóňa.

Zlínští vstoupí do utkání i přes své domácí úspěchy proti letenským podle bookmakerů společnosti bwin v roli velkého outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 6.00 rovných. Remízu ocenili kursem 3.60. Na Pražského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články