Hlavní obsah

Toronto a Montreal hrají o vše

Pouze jeden tým z východní konference si dnes v NHL nezahraje. V některých dalších utkáních půjde o mnoho. Na dálku budou o čtvrté místo soupeřit Ottawa mířcí do Bostonu a Pittsburgh hostící Rangers. Islanders mohou oživit naděje na play off výhrou ve Philadelphii. Nejdůležitější přímý souboj svedou Toronto a Montreal.

Článek

Domácí celek se v posledních týdnech pohyboval většinou mimo postupovou osmičku a v nepříznivém postavení vstoupí i do dnešního duelu. Od začátku druhé únorové dekády se Torontu daří pouze se střídavými úspěchy. Již přes dva měsíce nedokázalo vyhrát tři zápasy v řadě. Mužstvu se nedostává dostatečné gólové podpory od jeho vůdce Sundina. Švédský útočník skóroval v nejdůležitější části sezóny v jednom z minulých devatenácti zápasů. Toronto také řeší celou sezónu problémy se sestavou. Nyní se alespoň zkompletovala obrana, kterou měl ve většině zápasů z branky posilovat Raycroft. Toronto tohoto gólmana angažovalo před sezónou s jistým očekáváním, které nenaplnil.

Montreal se během sezóny dostal do ještě větších problémů, pokud jde o brankáře. Huet se zranil a Aebischer nebyl spolehlivou náhradou. Klub tudíž vytáhl z farmy mladého slovenského brankáře Haláka. I díky němu udělalo mužstvo ve druhé polovině března pěknou sérii výsledků, která ho katapultovala zpět do první osmičky. Bude zajímavé sledovat, koho se rozhodne trenér Montrealu postavit do branky v klíčovém zápase sezóny. Již ve čtvrtek poslal totiž na poslední třetinu chytat uzdraveného Hueta, který neobdržel žádnou branku. Větší klid bude mít trenér se složením formací v poli, protože nemusí řešit žádné významné absence způsobené zdravotním stavem hráčů.

Oba týmy z kanadských měst hrají z hlediska prodloužení sezóny o vše. Bookmakeři bwin počítají v tomto duelu se sílou domácího prostředí. Na výhru Toronta v normální hrací době, která mu ovšem sama o sobě stejně k postupu stačit nemusí, vypsali kurs 2,1. Hosté naopak vědí, že když zvítězí třeba až v samostatných nájezdech, nemusí se na nic dalšího ohlížet a postoupí. Na zisk dvou bodů Montrealu si lze vsadit v kursu 2,2.

Reklama