Hlavní obsah

Pátá Zaragoza dnes přivítá favorizovanou Barcelonu

Eurotip.cz

Španělská fotbalová Primera division má dnes v rámci svého 29. kola na programu pouze dvě utkání. Papírově atraktivnějším duelem by měl být souboj páté Zaragozy s dosavadním leaderem La ligy – FC Barcelonou. Oběma týmům jde poměrně o hodně. Barca musí sbírat body vedoucí k obhajobě loňského titulu a Real Zaragoza stále reálně pokukuje po čtvrtém „fleku“, jenž je zárukou účasti v předkole Ligy mistrů.

Článek

Real Zaragoza má letos vynikající sezonu a nechává tak zapomenout na loňský ročník, kdy skončil až na jedenáctém místě tabulky. Svěřenci trenéra Victora Fernandeze neprohráli už šest zápasů v řadě, naposledy poznali hořkost porážky 11. února na Mallorce. Od té doby sbírá Zaragoza s naprostou pravidelností body systémem doma – výhra, venku – remíza. V minulém kole zajížděli bílo-modří na hřiště ambiciózního Getafe, i tam však dokázali uhrát remízu 2:2. A to dokonce vedli už 2:0 a o tři body přišli až zhoršeným výkonem ve druhém poločase. Jednoznačnou hvězdou týmu je osmadvacetiletý kanonýr s argentinskými kořeny Diego Milito. Ten stihnul v letošním ročníku nasázet už 18 branek, lepší je v celé lize pouze sevillský bombarďák Frederic Kanouté. V dnešním zápase bude Zaragoza postrádat snad jen stopera Sergio Fernandeze, jehož by měl nahradit teprve dvacetiletý Gerard Pique. Zaragoza má na domácím hřišti skvělou bilanci, ze 14 zápasů pouze dva prohrála, zato hned z devíti duelů odcházela jako vítěz. A jak vidí dnešní zápas kouč Fernandez? „Proti Barceloně musíme být velmi dobří ve všech směrech. Pokud nebudeme, Barca nás porazí. Ale moji hráči jsou hodně motivovaní a myslím, že případný dobrý výsledek by v týmu zanechal velmi kladný efekt.“

FC Barcelona má po minulém kole v čele tabulky dvoubodový náskok před Sevillou, která nečekaně remizovala na hřišti Osasuny. Svěřenci Franka Rijkaarda porazili v posledním kole doma La Coruňu v poměru 2:1. O vítěznou branku se však postaral kamerunský kanonýr Samuel Eto’o, jenž kvůli zdravotním problémům dnes stoprocentně nenastoupí. Holandský trenér již avizoval, že jeho místo zaujme Islanďan Eidur Gudjohnsen. Barcelonští tak zřejmě dodrží svoje tradiční rozestavení 4-3-3. Po vypršení karetního trestu by se měl do základní sestavy vrátit Portugalec Deco, jenž zřejmě nastoupí v tříčlenné záloze po boku Iniesty a Edmilsona. Culés mají jistě v živé paměti odvetný zápas poháru Copa del Rey, kdy na Estadio La Romareda smazávali jednogólové manko z prvního zápasu na Nou Campu. Ronaldinho a spol. nakonec Zaragozu porazili 2:1 a postoupili. Trenér Rijkaard tehdy postavil hned pět ofenzivně laděných hráčů, dnes však podobné manévry nechystá. Na adresu soupeře totiž pěl slova chvály: „Mají talentovaný tým, který hraje doma velmi nebezpečně. Vždycky, když nastoupí proti nám, mají zvláštní motivaci nás porazit.“ Barcelonští přehráli svého dnešního soupeře na podzim 3:1, jenže sami si musí uvědomit, jaký propastný rozdíl mají mezi výsledky na Nou Campu a na cizích hřištích.

Bookmakeři společnosti bwin vypsali na tento zápas poměrně hodnotné kursy. Na výhru domácího týmu si můžete vsadit v kursu 3.65. Na remízu je vypsán kurs 3.20 a na vítězství katalánského velkoklubu 1.95.

Reklama