Hlavní obsah

Rozjetá Slavia přivítá Most

Po včerejší nečekané porážce Sparty ve Zlíně dostává toto utkání velký náboj. Sešívaní si mohou vytvořit už čtyřbodový náskok na špici ligy. Pražané předvádí v současné době velmi pohledný útočný fotbal a už 14 zápasů v řadě neprohráli. Hosté z Mostu jsou aktuálně na jedenácté příčce a na jaře ještě nevstřelili gól, ale zároveň žádný neobdrželi.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Slávisté oslavují vítězství nad Brnem.

Článek

Domácí zahájili jarní sezonu ve velkém stylu; hned na úvod získali tři body v Liberci za výhru 1:0. Poté přivítali doma Brno, které už od osmé minuty zásluhou Tomáše Okleštěka vedlo. Slavia se však nevzdala a v závěru utkání díky brankám Costy a Matěje Krajčíka otočila utkání. V posledním střetnutí Slávisté zaslouženě vyhráli v Olomouci 2:1. Po většinu utkání byli Pražané lepším týmem a vytvořili si velké množství šancí, avšak proměnit dokázali pouze dvě - v 10.minutě se trefil Petr Janda a v 56. minutě Lukáš Jarolím. Sigma už jenom snížila brankou Melinha z penalty. Trenér Jarolím dnes nebude moci využít služeb defenzivního záložníka Michala Švece, který musel střídat hned v úvodu utkání v Olomouci, kvůli poraněnému kotníku. Nahradil ho Marek Suchý a je pravděpodobné, že bude hrát i dnes. V útoku se spoléhá na nejlepšího střelce sešívaných - Stanislava Vlčka, který v této sezoně vstřelil již osm branek. Po stranách zálohy se dají opět očekávat rychlé výpady Dušana Šventa a Matěje Krajčíka. Pražané nehrají doma tak dobře, jako na stadionech venku a uvědomuje si to i kouč Jarolím. „Je jasné, že nejlepší by bylo dát brzy gól, který by soupeře donutil obranu otevřít. To je stará známá pravda, která pořád platí. Úvodní branka obraz hry výrazně ovlivní.“

Hosté stále čekají na první jarní výhru. V prvním zápase na jaře přivítal SIAD na svém hřišti Tescomu Zlín a uhrál remízu 0:0. O týden později zavítal tým Zdeňka Ščasného na hřiště Českých Budějovic, kde opět hrál bezbrankově. Do utkání v Teplicích vyběhla sestava Mostu v ofenzivní formaci 3-5-2. SIAD si už od prvních minut vytvářel brankové příležitosti, když stříleli Bělorus Trubil po akci Alexadra Mendyho, či útočník Tomáš Pešír. Tepličtí se také dostali do šancí, ale Džekovu střelu brankář Vaniak vyrazil. Největší příležitost vstřelit branku měl mostecký Pikl, ale z přímého kopu ze vzdálenosti 18 metrů trefil pouze břevno. V druhém poločase si oba týmy vypracovali šance, ale kvůli špatné koncovce je nedokázali proměnit, a tak zápas skončil zápas opět 0:0. Na marodce SIADU se nacházejí dva klíčoví hráči - obránce Petr Johana a levý záložník Michal Gašparík. Nad jejich startem tedy visí otazník. "Uvědomujeme si, že mají velmi kvalitní útok, ale nic speciálního na Slavii nechystáme. Připravujeme se na ni jako na kteréhokoliv jiného soupeře," řekl Ščasný. Rozhodně se ale nedá očekávat podobná útočná sestava jako proti Teplicím. Velmi pikantní bude dnešní souboj pro Martina Zbončáka, který do Mostu zamířil právě ze Slavie. Zkušený záložník věří v dobrý výsledek a dodává: „Jak tak počítám, tak jsme poslední tým, se kterým Slavia prohrála“. Na začátku září doma Most vyhrál 2:0.

Slavia je jasným favoritem a celkem pochopitelně nabízí na její vítězství sázková kancelář bwin hubený kurs 1.35. Pro bookmakery byl úspěch hostujícího Mostu velkým překvapením. Odpovídá tomu také kurs na výhru SIADU v poměru 8.25:1. Na remízu je kurs o něco menší - 4.00 rovné.

Reklama