Hlavní obsah

Využije Sevilla včerejšího klopýtnutí Barcelony?

Eurotip.cz

Nevídaná možnost se nabízí hráčům z andaluské metropole. Pokud dnes na svém domácím stadionu porazí Racing Santander, dostanou se do čela španělské fotbalové La ligy. Jejich největší konkurent v boji o titul - FC Barcelona - totiž včera nečekaně prohrál na hřišti Zaragozy a má před Sevillou pouze dvoubodový náskok. A samozřejmě o zápas navíc.

Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo

Kanonýr Sevilly Frederic Kanoute se raduje z proměnění sporné penalty do sítě Tottenhamu

Článek

Mužstvo Sevilly má za sebou těžký čtvrteční zápas Poháru UEFA, ve kterém doma porazilo anglické kohouty z Tottenhamu v poměru 2:1. Ale dnes čeká svěřence trenéra Juande Ramose úplně jiná výzva. Na Estadio Ramona Sancheze Pizjuana přijede sedmý celek Primera division, který má navíc v poslední době formu jako řemen. Ani Sevillští si však nevedou špatně. Z posledních deseti zápasů odešli pouze jednou poraženi. V minulém kole uhráli „bílí“ cenný bod na hřišti ambiciózní Osasuny, před dvěma týdny si doma poradili celkem v pohodě se zachraňující se Celtou Vigo (2:0). Mužstvo Sevilly je velmi silné především na svém stadionu, venku často sbírá po bodu za remízy 0:0. S nadsázkou se dá říct, že pokud nemají svůj den kanonýři Kanouté (19 branek) a Luis Fabiano (7 branek), není nikdo další schopen zápas rozhodnout. Trenér Ramos se dnes bude muset obejít bez své opory mezi tyčemi – Andrese Palopa nahradí David Cobeno. Dalšími absentujícími jsou stabilní obránci Javi Navarro a David Castedo, mimo hru je i dánský středopolař Christian Poulsen. Trenér Juande Ramos nešetřil na adresu soupeře slovy chvály: „Jsou velmi dobrý tým s momentálně vynikajícími výsledky. Navíc mají dobře kombinovaný útok, ve kterém nastupuje obrovitý Žigič a subtilní Munitis.“

Racing Santander v poslední době překvapuje snad celé Španělsko. Do sezony vstoupil tradičně velmi špatně, z prvních pěti zápasů získal pouhé dva body. Jenže pak se vše v dobré obrátilo a svěřenci Miguela Angela Portugala jsou dnes se ziskem 43 bodů na sedmém místě, přitom pouze bod za šestým Atleticem, jež si drží pozici znamenající účast v pohárové Evropě. Před čtrnácti dny vyplenili Portugalovi svěřenci nedobytnou Mestallu a v minulém kole zvítězili v gólové přestřelce 5:4 nad Bilbaem. Hvězdou posledních dní je 202 cm vysoký Srb Nikola Žigič, jenž nasázel v probíhajícím ročníku už 10 branek a tvoří údernou dvojici se španělským internacionálem Pedro Munitisem. Mužstvo ze samého severu Španělska je schopné uhrát dobré výsledky i na cizích hřištích, ze 14 odehraných zápasů prohrálo pouze čtyři, jinak sedmkrát remizovalo a třikrát dokonce vyhrálo. Pamětníci si jistě vzpomenou, že podzimní vzájemný zápas skončil bezbrankovou remízou 0:0. Do sestavy se po odpykání trestu za žluté karty vrací argentinský záložník Lionel Scaloni. Absence v týmu Santanderu není žádná.

Sázková společnost bwin vidí Sevillu jako favorita utkání, na její výhru je vypsán kurs 1.55. Pokud si myslíte, že zápas skončí jako poslední vzájemné měření sil, tedy remízou, zkuste štěstí při kursu 3.50. A kdo věří v nepředvídatelné výsledky Racingu Santander, může zkusit kurs na jeho vítězství, který má vysokou hodnotu 5.75.

Reklama