Hlavní obsah

Brémy chtějí zpět před Stuttgart

Eurotip.cz

Předvelikonoční kolo bundesligy dnes uzavřou dva zápasy; Leverkusen hostí Bochum a v tuto chvíli třetí Brémy přivítají ambiciózní Norimberk. Ten je nyní bod za příčkou zajišťující v příštím ročníku účast v Poháru UEFA.

Článek

Brémy jsou momentálně na 3. místě bundesligy s 5bodovou ztrátou na vedoucí Schalke a bodovým mankem na Stuttgart, ale mají zápas k dobru. Po třech únorových porážkách (se Schalke, Stuttgartem a Hamburkem) získali svěřenci Thomase Schaafa bod za remízu 2:2 v Mönchengladbachu a od té doby bodují pravidelně. Bodově naprázdno tak nevyšli ani minulý víkend v Chotěbuzi, kde se ale překvapivě neprosadili střelecky a uhráli bezbrankovou remízu. „Pozitivní je, že se dostávám do brankových příležitostí,“ řekl po utkání v Chotěbuzi útočník Miroslav Klose, kterému se v poslední době nedaří podle jeho představ. Dnes čeká Brémy utkání s Norimberkem. „Je důležité držet si malý odstup od čela. Norimberk je velmi ofenzivní tým,“ řekl obránce Per Mertesacker.

Mužstvo s velmi početnou česko-slovenskou kolonií odstartovalo do letošního ročníku bundesligy velice dobře, poté mělo menší výpadek, ale do jarní části vstoupilo výborně; postupně porazilo Stuttgart, Bayern Mnichov, Bochum a Cottbus. Poté ale svěřencům Hanse Meyera nevyšla dvě kola podle představ; prohráli jak v Mohuči, tak i v Bielefeldu. Vše napravili v poslední době, kdy získali ve 3 zápasech 5 bodů - nejcennější bylo určitě vítězství minulý týden s Herthou Berlín, která je přímím konkurentem Norimberku v tabulce. Dnes čeká tento tým další velmi těžký zápas, ve kterém bude bohužel pro kouče Hanse Meyera absentovat zraněný Dominik Reinhard, což je klíčový muž obranné řady. „Je to pro nás velmi bolestivá rána, ale musíme se s tím vyrovnat. Do středu obrany se posune Glauber a na kraji nastoupí zkušený Andreas Wolf,“ řekl kouč, který bude dále postrádat Marka Mintála, Jawhara Mnariho a Joshua Kennedyho.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání domácí, na které vypsali kurs 1.50. Remízu ocenili hodnotou 3.60. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Norimberku, pak využijte kursu 6.40.

Reklama