Hlavní obsah

Bolton změří síly s Evertonem

Eurotip.cz

Anglická Premier League se nezastaví ani na Velikonoční pondělí. Na programu je 33. kolo, které budou v budoucnu dohrávat celky hrající Ligu mistrů. Jeden za zápasů hostí Reebok Stadium, domácí stánek Boltonu, který přivítá Everton.

Foto: (AP Photo/Paul Connors)

Tim Howard - brankář Evertonu.

Článek

Bolton Wanderers nevstoupili do letošního ročníku vůbec špatně a i v tuto chvíli se drží v popředí elitní anglické soutěže. V 32 utkáních už nasbírali 53 bodů, což stačí na pátou příčku a ztrátu pouhých dvou bodů na Arsenal. V poslední době ale nehráli zrovna výtečně - prohráli ve třech zápasech za sebou, s Tottenhamem, Blackburnem a Manchesterem. Po reprezentační přestávce ale Wanderers opět ukázali svou sílu - na domácím hřišti porazili svěřenci Saam Allardyce Sheffield United a o tomto víkendu uspěli i ve Wiganu, kde sice prohrávali, ale do poločasu stihl vyrovnat Nicolas Anelka a ve druhé půli zajistil Boltonu vítězství dvěma brankami Izraelec Andranik Teymourian. Často pouze střídající náhradník dostal od trenéra příležitost od začátku zápasu a náležitě ji využil. Dnes by tak v základní jedenáctce neměl opět chybět, stejně jako Ivan Campo, jež se vrací do sestavy po vypršení dvouzápasového karetního trestu. Mimo hru je naopak stále kapitán Kevin Nolan, který si odpyká zbytek trestu, a David Thompson je zraněný.

„Před tímto víkendem jsem hovořil o Evertonu, že hraje dobře, ale tato slova chvály jsou málo pro to, co předvedl proti Fulhamu,“ pronesl kouč Boltonu na adresu svého dnešního soupeře. Ten vstoupil do letošní sezony velmi dobře. Poté ho postihla menší krize a momentálně je v tabulce na šesté příčce a na svého dnešního soupeře ztrácí 3 body. Před reprezentační přestávkou si na své konto připsali cenný skalp - na domácím hřišti porazili Arsenal Londýn brankou Andyho Johnsona z 90. minuty. Před týdnem už tak úspěšní nebyli, když remizovali 1:1 s Aston Villou. Tento víkend už ale bodovali opět naplno - v Goodison Parku svěřenci trenéra Moyese deklasovali Fulham 4:1. Potvrdit tento výsledek se dnes jistě pokusí proti „modrému“ Liverpoolu. Trenér Moyes už bude moci využít služeb Manuela Fernandese, nejistý je ovšem start dvojice Victor Anichebe - Richard Wright a stoprocentně mimo hru je Lee Carsley. „Jsme podobné kluby - kádry doplňujeme levnými, ale kvalitními hráči a tato taktika se nám vyplácí,“ vidí podobnost Evertonu s Boltonem trenér celku z Liverpoolu.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin žádného výrazného favorita. Na vítězství trápících se svěřenců Saama Allardyce si můžete vsadit s kursem 2.20. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.15. A jestliže věříte formě Evertonu, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 3.05.

Reklama