Hlavní obsah

Sparta si koleduje o titul

Česká extraliga ledního hokeje zatím nabízí velmi jednoznačný průběh finálové série. Ta určitě baví diváky, kteří ve třech utkáních viděli v průměru děvět gólů na zápas. Tím spíše by si asi mnozí přáli, aby o mistru ještě dnes nebylo rozhodnuto. Snažit se o to budou Pardubice, které nechtějí Spartě dopřát oslavy na jejím ledě.

Článek

Domácí klub se zatím chová jako pravý obhájce. V celém průběhu letošního play off dosud nestačil na své soupeře pouze dvakrát. Sparta těží nadále z domácího prostředí, kde se nechala v play off nepříjemně nachytat naposledy před dvěma roky. Vpřed ji ženou věrní fanoušci, kteří velkou halu dokáží naplnit i ve svátečních dnech. Sparta však musela v semifinálové i finálové sérii ukázat, že jí nedělá problémy ani začínat cestu za dalším postupem venku. V útoku se může spolehnout na střelce Tona s Hlaváčem a přihrávajícího dirigenta Hlinku. V obraně hrají prim zkušení Vykoukal, Ptáček a Hanzlík. Trenéři Sparty jsou pak schopni podržet i mladého brankáře Dubu, když si náhodou vybere slabší chvilku.

Pardubice se na konci základní části velmi snažily, aby se dostaly v tabulce alespoň na druhou příčku. Vzhledem k vývoji play off se jim díky tomu podařilo začínat všechny série na vlastním ledě. Dvakrát se jim to vyplatilo, protože vykročily k postupu. Ve finále se po domácích zápasech soustředily především na kritiku rozhodčích. Pardubice jsou z hlediska počtu vyslaných střel ve finálové sérii aktivnější, ale tíží je produktivita. Ukazuje to nejlepší střelec základní části extraligy i dosavadního průběhu play off Sýkora. Byl sice prvním střelcem finále, ale od té doby se neprosadil. Když se k tomu přidají chyby Pardubic v obraně, nelze se divit, že dlouhou dobu výtečný brankář Lašák raději třetí utkání nedohrál. Zítřejší narozeniny by však jistě nerad slavil ve jménu skončené sezóny.

Bookmakeři bwin předpokládají, že o mistrovi ligy se rozhodne v nejkratším možném termínu. Na výhru Sparty Praha vypsali kurs 1,65, čímž z ní udělali na finále velkého favorita. Během sezóny se týmy o vítězství poctivě dělily. Pardubice by teď mohly alespoň jedno získat v kursu 3,9.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články