Hlavní obsah

Slušně hrající Charlton vyzve Reading

Překvapivě velmi dobré výkony podávají v poslední době fotbalisté Charltonu. Díky nim se konečně dostali ze sestupového pásma. Naopak v úvodu ročníku skvělý Reading nyní tápe a dnes se bude snažit prolomit sérii pěti zápasů bez vítězství.

Foto: ČTK

Scott Parker z Charltonu (vlevo) skáče pod nohy Danny Murphymu z Liverpoolu.

Článek

Charlton letos prožívá vůbec nejhorší sezonu od roku 2000, kdy do Premier Leauge postoupil. Po 32 kolech má na svém kontě pouhých 31 bodů - horší už jsou jen Sheffield, Watford a West Ham. V prosinci trenéra Lese Reeda nahradil nedávný kouč West Hamu Alan Pardew. Hned po jeho příchodu se povedlo mužstvu remizovat s Fulhamem a zvítězit s Aston Villou. V novém roce uspěli Addicks v Portsmouthu a remizovali v Boltonu a poté jim vyšel zápas s West Hamem, což Pardewovy svěřence nastartovalo ke skvělým březnovým výkonům. Nejdříve remizovali ve Watfordu a následně doma porazili Newcastle i Wigan. Svou formu potvrdili i v prvním dubnovém zápase, kdy si přivezli bod z horké půdy Manchesteru City. Dnes bude mít Charlton výhodu domácího prostředí, ale nováček z Readingu bude jistě velmi tvrdý oříšek. „Vůbec mě nepřekvapuje, kde Reading je. Pro nás to bude jistě jeden z nejtěžších zápasů,“ chválí svého dnešního soupeře Pardew, který bude moci v zápase počítat s uzdraveným Mattem Hollandem. Fit jsou už i Ben Thatcher a Bryan Hughes.

Nováček letošního ročníku Premier League nemá v poslední době zrovna úchvatnou formu - zvítězit nedokázal už v pěti zápasech v řadě. Naposled získal všechny tři body za vítězství 2:0 s Aston Villou. Následovaly dvě porážky 1:2 - v Middlesbrough a na stadionu Emirates s Arsenalem. Jediný, kdo se trefil do sítě Gunners, byl záložník Londýňanů Fabregas. Poté získal Reading jen bod za domácí remízu 0:0 s Portsmouthem. Následovala porážka v Tottenhamu a v sobotu si ze hřiště Readingu odvezl všechny body Liverpool. Dnes bude trenér Steve Coppel postrádat Michaela Duberryho, který se zranil při srážce Ivara Ingimarssona z Liverpoolu. Achilovka trápí Glena Littla, nejisté jsou starty Ibrahima Sonka a Bobbyho Conveye.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas poměrně vyrovnané - na vítězství Charltonu si můžete vsadit s kursem 2.20. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.15. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 3.05.

Reklama