Hlavní obsah

Pittsburgh čeká domácí premiéra

Teprve dnes se baseballoví fanoušci v Pittsburghu dočkají prvního zápasu svého týmu v novém ročníku MLB. Zkazit domácí premiéru se jim pokusí Kardinálové ze St. Louis.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Příznivci domácích Pirátů se už samou netrpělivostí určitě nemohou dočkat prvního utkání na PNC Parku. Pittsburgh totiž do sezony vtrhl velmi sebevědomě, a tak z něj jeho příznivci mají jen radost. Hned v první sérii dokázali Pirates vyhrát všechny tři zápasy na stadionu ambiciozního Houstonu. K dalším třem utkáním odcestovali do Cincinnati; zde sice nejprve dvakrát prohráli, ovšem včera se s Reds rozloučili vítězstvím 6:3. Hlavní příčinou dosavadních úspěchů Pittsburghu je nadhoz. Tony Armas a Paul Maholm sice vyhořeli, ovšem Zach Duke, Tom Gorzellany a Ian Snell předvedli vynikající výkony. Paradoxně posledně jmenovaný sice odházel skvělý zápas proti Houstonu, ovšem za jeho pobytu na hřišti se nerozhodlo, a tak na svou první výhru stále čeká.

Dočkat se jí může už dnes, kdy jeho tým přivítá soupeře ze St. Louis. Kardinálové zatím jako by se neprobrali ze zimního spánku, alespoň jejich pálkaři. V třízápasové sérii proti Mets si Cardinals doběhli pro pouhé dva body a zaslouženě prohráli všechna tři utkání. V prvním utkání proti Houstonu si připsali první letošní výhru, když se mohli opřít o vynikajícího Adama Wainwrighta na kopci a zvítězili 4-2. Den nato znovu vyhořeli na pálce a prohráli 1-5. V pěti zmiňovaných zápasech dali Cardinals pouhé dva homeruny a špatná forma byla patrná především na Albertu Pujolsovi, možná nejlepším baseballistovi současnosti. Právě on ale včera zavelel k obratu; připsal si první nechytatelný odpal, dařilo se i Scottu Rolenovi a hrdinovi loňského finále Národní ligy Yadieru Molinovi a St. Louis tak deklasovali Houston 10:1. Dnes pošle trenér La Russa na kopec Bradena Loopera. Dvaatřicetiletý nadhazovač celou svou kariéru strávil v tzv. bullpenu, takže má pramálo zkušeností se zahajováním zápasů. Svou premiéru si odbyl až letos proti newyorským Mets; nepodal úplně špatný výkon, když během šesti směn povolil soupeři tři oběhy, ovšem vinou nulové podpory od pálkařů si v úvodním utkání sezony připsal svou první prohru.

St. Louis je sice obhájce titulu, bookmakeři jsou si ale vědomi jeho kolísavé formy, a proto jako mírného favorita vypsali Pittsburgh s kursem 1.83. Myslíte si, že po včerejšku se Cardinals probudili a dnes vyprovodí i nadějného Snella? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je rovných 2.00.

Reklama