Hlavní obsah

AS Řím bude hájit překvapivý náskok

Eurotip.cz

Letos ve velké formě hrající Manchester United neuspěl v prvním utkání čtvrtfinále v Římě s místním AS. Prohra 1:2 není zrovna ideální, ale Rudí ďáblové jsou stále ve hře - k postupu jim stačí i hubená výhra 1:0 na Old Trafford.

Foto: internet

Francesco Totti - kapitán AS Řím.

Článek

Stále hratelnou šanci United na postup do semifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže udržel v Římě svou brankou Wayne Rooney, který v 60. minutě sice srovnal skóre na 1:1, ale vítěznou branku Římanů zaznamenal o 6 minut později Mirko Vučinič. Svěřencům Alexe Fergusona tak dnes stačí skórovat a udržet čisté konto. „Je to jednoduché. Když vstřelíme branku, postoupíme,“ řekl ihned po prvním měření sil hlavní manažer Manchesteru, jehož mužstvo do minulého týdne válcovalo jednoho soupeře za druhým, ale jakoby se tato mašina v Římě zadrhla. O víkendu totiž Fergusonovi muži navázali na tento neúspěch; nestačili překvapivě na Portsmouth, jemuž podlehli stejným výsledkem jako ve středu italskému celku. Průběh zápasu byl ale jiný - čestný gólový úspěch zaznamenali Ďáblové až v 90. minutě díky Johnu O'Sheaovi. Náskok United na druhou Chelsea se tak snížil na 3 body a dá se tak očekávat ještě velmi zajímavý průběh souboje o mistrovskou trofej. Dnes se ale Manchester musí soustředit na odvetu v Lize mistrů, ve které ji teče více do bot. „Jsem přesvědčený o tom, že tak jako mnoho důležitých zápasů v této sezóně zvládneme i odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů. Ideální by bylo vstřelit v prvním poločase gól a uklidnit se,“ konstatoval záložník United Michael Carrick. Sir Alex Ferguson se dnes bude muset obejít bez služeb Paula Scholese, který v Římě inkasoval červenou kartu. Zranění jsou navíc obránci Vidič, Neville a Silvestre.

Římské AS si o víkendu vítězstvím v Catanii upevnilo své postavení v Sérii A, kterým je 2. příčka v tabulce. Na první Inter ale stále ztrácí 18 bodů a o titulu je s největší pravděpodobností v Itálii už dlouhou dobu rozhodnuto. O 2. příčce ale stále ne - Lazio má jen o 4 body méně. Zrak Římanů se momentálně upíná na Ligu mistrů. Postup do čtvrtfinále této soutěže si svěřenci Luciana Spallettiho zajistili z dvojzápasu s Lyonem. První utkání na italské půdě sice skončilo bezbrankovou remízou, ale ve Francii Spallettiho svěřenci dominovali ve všech činnostech a svého soka porazili překvapivě 2:0. Do čtvrtfinále vstoupili muži kolem hvězdy Tottiho, jak je zmíněno výše, vítězně a dnes budou na Old Trafford hájit výsledek z 1. zápasu. „Domácí musí útočit od první minuty, my jsme zase silní v protiútocích. Věřím, že jeden z nich nám vyjde,“ konstatoval střelec vítězné branky z Říma Mirko Vučinič. Kouč Spalletti bude postrádat pouze potrestaného Perrottu.

Manchester musí k postupu zvítězit, toho si jsou bookmakeři vědomi a i proto domácí favorizují s kursem 1.65. Remízu si vsadíte s kursem 3.40 a na vítězství hostů z Itálie za kurs 5.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama