Hlavní obsah

Chelsea musí vstřelit branku

Stejně jako další anglický zástupce ve čtvrtfinále Ligy mistrů, Manchester United, musí dnes Chelsea proti Valencii skórovat, jinak se s postupem mezi nejlepší čtyřku může rozloučit. Na Stamford Bridge totiž se svým sokem pouze remizovala 1:1 a bezbrankový výsledek v dnešním souboji posílá dál španělské mužstvo.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Hráči Chelsea smutní, fotbalisté Valencie se radují z nerozhodného výsledku na stadiónu Stamford Bridge.

Článek

Manažer Chelsea José Mourinho se před 1. zápasem čtvrtfinále netajil tím, že bych letos se svým mužstvem chtěl vyhrát všechny trofeje, ale v Lize mistrů k tomu má momentálně blíže kouč Valencie Quique Sánchez Flores. Tomu se letos náležitě daří - v domácí soutěži má se svým mužstvem stále šanci na boj o nejvyšší příčky a v Lize mistrů uspěl před týdnem na Stamford Bridge. Dobrou pozici pro odvetu zařídil svou výstavní střelou záložník Silva, na kterou byl i Petr Čech krátký. Šance na postup finalisty ročníků 2000 a 2001 zvedají i statistiky - Valencie neprohrála s anglickým celkem už 10 zápasů a v letošním ročníku špičkové evropské soutěže inkasovala doma pouze jednou. Naproti tomu Chelsea vyhrála ve Španělsku pouze 1 z 10 posledních zápasů. Jak se trenér Flores soustředí na dnešní zápas ukázal o víkendu, kdy šetřil v ligovém zápase s Bilbaem hned 6 pilířů sestavy, porážka 0:1 ho asi tak moc nemrzela. „Hrajeme zápas každé tři dny. Naši hráči potřebují být připraveni odevzdat maximum v úterním zápase,“ konstatoval španělský kouč, který stejně jako minulý týden bude postrádat dvojící beků Marchena - Navarro, chybět by měl navíc i Vicente. Naopak velmi rychle se zlepšil zdravotní stav útočníka Fernanda Morientese, který by podle posledních informací neměl dnes na hřišti chybět.

Chelsea o víkendu stáhla náskok Manchesteru United na pouhé 3 body, když zvítězila s Tottenhamem a určitě v boji o titul ještě neřekla poslední slovo. „United mají obrovské štěstí, že proti nám nemusejí hrát už příští týden. Dovedete si je tady u nás představit příští týden?“ ohlédl se za momentální rozdílnou formou obou celků kouč Blues Mourinho. Dnes ale čeká jeho svěřence jiná soutěž - Liga mistrů. Do jejího čtvrtfinále, jak už je zmíněno výše, nevstoupili dobře a dnes mají co dohánět. „Jsem si jistý, že jsme dostatečně dobří na to, abychom ve Španělsku dosáhli na vysněnou výhru,“ řekl obránce Ashley Cole, který má v nominaci zpět konečně i uzdraveného jmenovce Joea. „Je fajn vidět ho zpátky. Takový skvělý hráč vám vždy pomůže a my doufáme, že nás jeho návrat pozvedne ještě o trochu výš,“ komentoval rychlý bek přínos svého spoluhráče. Zraněný je stále Robben, naopak na soupisce už nechybí Essien.

Věříte-li ve vítězství a tím pádem postup loňského mistra Premier league z Chelsea, pak si můžete vsadit s kursem 2.45. Remíza je oceněna hodnotou 3.10 a výhra Valencie kursem 2.70. Jestliže se nemůžete rozhodnout, počkejte si do 20:45 a poté vsázejte live, to vše u společnosti bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články