Hlavní obsah

Vaidišovou čeká opět Krajiceková

Eurotip.cz

Před třemi týdny vstupovala česká tenistka Nicole Vaidišová do turnaje v Miami zápasem s Michaelou Krajicekovou. Stejná soupeřka ji dnes čeká na úvod turnaje v americkém Charlestonu a Vaidišová bude jistě chtít potvrdit své předchozí vítězství.

Článek

To se ale nerodilo vůbec lehko; rodačka z německého Norimberku prohrála první sadu 4:6, ale v dalších dvou si už vítězství nenechala utéct. Na Sony Ericsson Open následně uspěla i s Azarenkovou a Duševinou. Ve čtvrtfinále byla už nad její síly pozdější vítězka turnaje Serena Williamsová. Ta zastavila i úchvatnou cestu Vaidišové Australian Open, kde skončila na raketě Američanky v semifinále. Svou formu česká hráčka prokazovala i v Indiana Wells, kde skončila stejně jako před třemi týdny v Miami ve čtvrtfinále a po turnaji se dostala na 8. příčku žebříčku WTA, což je vůbec nejlepší umístění v kariéře. Díky tomuto postavení startuje v tuto chvíli na Famili Circle Cup jako 1. nasazená. Úvodní kolo tak neabsolvovala a dnes vstoupí do turnaje s o rok starší Nizozemkou Krajicekovou.

Ta je momentálně 54. hráčkou světa, když letos žádný výraznější úspěch prozatím nezaznamenala. Na Australian Open skončila hned v úvodním kole na raketě Kremerové. O kolo dále se dostala na Pacific Open v Indiana Wells, kde nad její síly byla Ruska Šarapová, a na Sony Ericsson Open - zde prohrála, jak už bylo zmíněno, se svou dnešní soupeřkou. Loni se ji dařilo rozhodně více - triumfovala na turnaji v Hobartu, semifinále si zahrála v Istanbulu, Budapešti a Hasseltu. Díky těmto výsledkům se propracovala až na 33. místo světového žebříčku. Hráčka, která začala s tenisem už ve 3 letech, na probíhajícím turnaji má za sebou narozdíl od Vaidišové už jedno kolo, v němž si poradila s Ruskou Jidkovou hladce ve dvou setech 6:4 a 6:0.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, obě hráčky si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do dalšího kola může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasnou favoritkou Češka s kursem 1.11. Kurs na Nizozemku má hodnotu 4.50.

Reklama