Hlavní obsah

Eindhoven nastoupí do odvety už jen z „povinnosti“

Eurotip.cz

Zdá se, že Liverpool čeká v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů snadná práce. Reds dokázali v Nizozemsku porazit domácí PSV Eindhoven 3:0 a do dnešního zápasu tak mohou vstoupit s klidnou myslí.

Článek

Liverpool se blýskl v osmifinále, kde dokázal vyřadit obhájce trofeje - Barcelonu. V úvodním zápase mezi nejlepší šestnáctkou se svěřenci Rafaela Benitéze představili na Nou Campu. Od 14.minuty vedla sice Barca po brance Deca, ale díky gólům Bellamyho a Riiseho si Liverpool odvezl výhru 2:1. V odvetě pak prohráli Reds 0:1, ale to jim na postup mezi nejlepší osmičku stačilo. Los jim přidělil na první pohled asi vůbec nejhratelnějšího soupeře - PSV Eindhoven. Nizozemci navíc nastoupili na svém hřišti proti Liverpoolu v dosti oslabené sestavě a prohrou 0:3 si s největší pravděpodobností zavřeli dveře do semifinále. Kouč Liverpoolu Rafael Benitéz tak o víkendu ani nebral ohled na dnešní zápas a v Readingu nechal hrát nejsilnější sestavu, která se mu odvděčila velmi cenným vítězstvím 2:1 - tříbodový zisk mužstvu zajistil svou brankou 4 minuty před koncem Dirk Kuijt. Reds tak potvrdili týden staré vítězství 4:1 s Arsenalem, kdy se hattrickem zaskvěl Peter Crouch. Trenér Rafael Benitez dnes v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů bude postrádat víkendového střelce Dirka Kuijta a krajního obránce nebo záložníka Fabia Aurelia. Do nominace se naopak vracejí uzdravení Xabi Alonso a Mark Gonzalez. „Takovéto zápasy jsou vždy obtížné. Někteří říkají, že je rozhodnuto, ale musíme být opatrní,“ konstatoval hlavní manažer Liverpoolu.

Jak už bylo zmíněno, Liverpool vyřadil v osmifinále loňského vítěze Ligy mistrů a PSV zase poraženého finalistu - Arsenal Londýn. Ten Eindhoven nejdříve porazil na domácím Phillips stadium brankou Edisona Mendeze. Nadějný výsledek pak možná nečekaně svěřenci Ronalda Koemana udrželi i na stadionu Emirates v Londýně, když postupovou remízu 1:1 zařídil v závěru utkání stoper Alex. Tento Brazilec se ale následně zranil stejně jako několik dalších hráčů a kouzlo PSV vyprchalo. V domácí lize naposledy vyhrálo více než před měsícem doma proti Waalwijku 2:0. Poté přišla série ne moc vydařených zápasů - bezbranková remíza v Excelsioru, domácí debakl 1:5 od Ajaxu Amsterodam a remíza 1:1 venku v Bredě. Tento víkend potvrdilo poslední zápasy; Koemanovi muži vyšli bodově naprázdno v Nijmegenu. Ono se ale není čemu divit, jelikož dříve výborný nizozemský reprezentant má velké problémy se složením kloudné základní jedenáctky. Do Anglie přicestovala holandská výprava pouze se 16 hráči, mezi kterými nejsou Alex, Afellay, Mendes, Reiziger, Alcides a Kromkamp. „Musíme být zase tím týmem, který dominoval před zimní pauzou,“řekl kouč mužstva, které momentálně má v nizozemské lize už pouze dvoubodový náskok na druhý Ajax Amsterdam.

Sázková kancelář bwin nabízí na výhru domácích kurs 1.50. Podle bookmakerů je Eindhoven stejně jako v prvním zápase považován za outsidera, na kterého si vsadíte s kursem 6.00 rovných. Na remízu je kurs 3.75.

Reklama