Hlavní obsah

Souboj dvou hráčů, kterým antuka zrovna nevoní

Tenisový turnaj v Houstonu se netradičně pro USA hraje na antuce, ale ono se není čemu divit - antuková sezona začala. Jako tradičně vyvrcholí na přelomu května a června French Open. Na to se jistě zrovna moc netěší Němec Tommy Haas, pro kterého není oranžový povrch zdaleka tím nejsilnějším. Podobně je na tom i jeho dnešní soupeř v 1. kole turnaje v Houstonu Sam Querrey.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Mladý Američan odstartoval svou profesionální kariéru před rokem a od té doby udělal velký kus práce. Na žebříčku ATP mu v tuto chvíli patří 67. příčka, díky které má právo navštěvovat zajímavé podniky. V posledních týdnech nechyběl na turnajích ATP Masters v Indiana Wells a Miami. Na Pacific Open prošel do 2. kola přes Christopha Rochuse hladce ve dvou setech, poté svedl velmi vyrovnanou bitvu se světovou čtyřkou Rusem Davyděnkem, ale nakonec soupeři podlehl. O nic lehčího soupeře nepotkal na Sony Ericsson Open, kde sice nejdříve porazil Rusa Andrejeva, ale na Rogera Federera byl už krátký. Na první turnajový triumf si tak Američan musí ještě počkat. Letos mu byl nejblíže na turnajích v Memphisu a Las Vegas, kde shodně vypadl ve čtvrtfinále. Celkově v roce 2007 zvítězil v 12 utkáních z 19 hraných, což je velmi dobrá bilance.

Ještě lépe je na tom Tommy Haas - 21 vítězství a 5 porážek ho opravňuje k 10. místu na světě. Před 8 dny Němec oslavil 28. narozeniny a zdá se, že je v nejlepších letech. Celkově má ve své sbírce 11 turnajových titulů - jeden z nich zaznamenal letos. Právě on totiž vyřadil ve čtvrtfinále podniku v Memphisu svého dnešního soupeře a na turnaji nakonec nenašel žádného přemožitele. S Querreym se letos střetl ještě jednou a to v Delray Beach, kde Američana stejně jako v Memphisu vyprovodil z kurtu ve dvou setech. Zde ale nakonec skončil ve čtvrtfinále na raketě Andyho Roddicka. Lépe se mu vedlo v Dubaii a tradičně i na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde skončil až v semifinále. K letošním úspěchům možno připomenout i nedávné čtvrtfinále v Indiana Wells.

Myslíte si, že Haas potvrdí roli favorita a pro Querreyho bude tím pádem tento zápas posledním letošním na dvorcích v Houstonu? Potom si na Němce vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.10. Jste-li názoru, že vysoký Američan využije domácího prostředí a vrátí Haasovi dvě letošní porážky, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 4.93.

Reklama