Hlavní obsah

Tottenham posune do semifinále pouze vítězství

Eurotip.cz

Tottenham až do zápasu v Seville proplouval Pohárem UEFA bez zaváhání, ale ve Španělsku prohrál 1:2 a v dnešní odvetě na White Hirt Lane musí bezpodmínečně zvítězit. Nebude to ale nic jednoduchého - FC Sevilla obhajuje vítězství z loňského roku.

Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo

Kanonýr Sevilly Frederic Kanoute se raduje z proměnění sporné penalty do sítě Tottenhamu

Článek

Kohouti nevstoupili do letošní sezony vinou mnoha zranění vůbec dobře, ale po čase se dostavilo výrazné zlepšení. V tuto chvíli jsou na 7. příčce Premier league s 3bodovou ztrátou na Everton a zápasem k dobru. Momentálně se ale mužstvo Martina Jola soustředí na jinou soutěž - Pohár UEFA. V tom minulý týden po dlouhých osmi zápasech zaváhalo a nedokázalo tak vyhrát rekordní 9. duel v řadě, což se v historii povedlo pouze Mönchengladbachu a Parmě. Daleko k tomu Spurs nebyli - už ve 2. minutě zápasu se brankou Robbieho Keana ujali vedení, poté se ale bohužel pro Angličany ozvalo smrtící duo Kanoute - Keržakov, které ještě do přestávky otočilo stav utkání. Spurs ale před dnešní odvetou může hřát jiná statistika - od roku1961 prohráli na svém hřišti v evropských pohárech pouze jediný z 55 zápasů. O víkendu Jolovi svěřenci hráli těžký zápas na Stamford Bridge s Chelsea. Zkušený manažer navíc nechal odpočívat Robbieho Keana, Dimitara Berbatova, Aarona Lennona a Didiera Zokoru, proto není divu, že Blues zvítězili. Pohár UEFA je v tuto chvíli pro Tottenham nejdůležitější a dnes do něj vstoupí se všemi oporami, včetně kapitána Ledleyho Kinga, který se vrací do sestavy po dlouhodobém zranění. „Už 14 dní před zápasem s Chelsea byl fit, ale nyní je na tom o hodně lépe, protože absolvoval důležitý 14denní trénink,“ komentoval návrat opory zadních řad Jol. Mimo hru budou naopak pravděpodobně Anthony Gardner a Ricardo Rocha. "Máme dobré vyhlídky na postup. Šance jsou stále padesát na padesát," věří Jol.

Sevilla prožívá fantastickou sezonu. Hned na úvod ročníku vyhrála evropský Superpohár a poté vstoupila výborně do Primera Division. V té se společně s Barcelonou pere o každý bodík v boji o titul - Katalánci jsou na tom v tuto chvíli o 1 bod lépe. Juende Ramos o víkendu šetřil proti Santanderu stejně jako jeho protějšek několik opor, což mělo možná vliv na pouze domácí bezbrankovou remízu se Santanderem. Dnes už nikdo volno nedostal a všichni se soustředí na jinou soutěž, čeká je totiž klíčová odveta čtvrtfinále Poháru UEFA. V tom se jim letos stejně jako loni daří - v celém průběhu soutěže ještě nepoznali hořkost porážky. Kupředu Ramosovi svěřence ještě může hnát fakt, že se mohou stát prvním týmem od roku 1986, který dokáže obhájit tuto trofej. K postupu do semifinále stačí Seville i bezbranková remíza. "To není styl Sevilly hrát na výsledek 0:0. Potřebujeme vstřelit v Londýně gól, protože by bylo dost těžké jim zabránit ve skórování. Myslím, že k úspěchu bude nezbytné vstřelit jeden nebo dokonce dva góly," řekl záložní Sevilly Christian Poulsen. Mimo hru jsou brankář Palop a útočník Chevantón.

Věříte-li ve vítězství loňského mistra Poháru UEFA a tím pádem i v jeho postup, pak si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 3.35. Remíza je oceněna hodnotou 3.15. Jste-li naopak názoru, že Tottenham potvrdí svou sílu na domácím hřišti, pak si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 2.05.

Reklama