Hlavní obsah

Rozhodnou Brémy o svém postupu na domácím stadionu?

Eurotip.cz

Werder Brémy uhrály bezbrankovou remízu v prvním zápase čtvrtfinále Poháru UEFA na hřišti Alkmaaru a vytvořily si tak dobrou pozici pro odvetu. Dnes jim k postupu do semifinále stačí jakékoliv vítězství.

Článek

Brémy jsou v tuto chvíli na 2. příčce bundesligy s 2bodovou ztrátou na vedoucí Schalke. Po třech únorových porážkách (se Schalke, Stuttgartem a Hamburkem) získali svěřenci Thomase Schaafa bod za remízu 2:2 v Mönchengladbachu a od té doby bodují pravidelně. Bodově naprázdno tak nevyšli ani tento víkend v domácím zápase s Norimberkem, který porazili brankou zimní posily z Ajaxu Amsterdam Markuse Rosenberga. V poslední době se jim ale nedaří moc střelecky, což je u Schaafova výběru nevídaný fakt. Ve třech zápasech skórovali totiž pouze jednou, což by se jim v dnešní odvetě Poháru UEFA mohlo stát osudným. Ve víkendovém utkání si navíc poranil kolenní chrupavku Per Mertesacker a musel se tak podrobit operaci. „Tato ztráta je velice závažná,“ řekl sportovní manažer Klaus Allofs. Mimo hru jsou dnes navíc ještě Pierre Wome, Daniel Jensen a Christian Schulz.

Alkmaar odstartoval do letošní sezony výborně, ale v poslední době má občas výpadky, na které nebyl zvyklý. Svěřenci Louise van Gaala například nedávno zaváhali v domácí soutěži s Nijmegenem nebo Groningenem. Před reprezentační přestávkou přišlo další nečekané zakolísání s Heraclesem. Poslední dva zápasy ale naznačují zlepšení; Alkmaar nejdříve doma porazil 2:0 Waalwijk a tento víkend uštědřil debakl 4:1 Bredě. Těmito výsledky si Van Gaalovi svěřenci jistě zvedli sebevědomí, což dnes budou moci uplatnit. „Chceme kontrolovat míč a vytvářet si brankové příležitosti. Myslím, že to by mohlo slavit úspěch. Chceme letos v Poháru UEFA skončit mezi třemi nejlepšími,“ řekl rázně kouč Alkmaaru, který dnes bude postrádat Joeye Didulicu, Davida Mendese a Barryho Opdama.

Favoritem zápasu jsou podle bookmakerů společnosti bwin Němci, na které vypsali kurs 1.50. Remízu ocenili hodnotou 3.75 . Myslíte si, že Alkmaar dnes překvapí a zajistí si postup do semifinále, kde se střetne s lepším z dvojice Benfica - Espaňol Barcelona, pak si vsaďte na vítězství hostů - kurs je 6.00 rovných.

Reklama