Hlavní obsah

Atlanta vyhrála divizi a zahájí play off doma

Druhý den play off v NHL bude ve znamení převahy utkání mezi kluby z východní konference. Loňští finalisté konference a letošní vítězové základní části z Buffala přivítají Islanders. Na led New Jersey míří Tampa Bay. Atlanta zažije premiéru v play off ve své nové historii v zápase s Rangers.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté Rangers se radují z jubilejní třicáté branky sezóny Jaromíra Jágra, tentokrát do sítě montrealského Haláka.

Článek

Domácí tým vstoupil do sezóny úspěšně a záhy okupoval první příčku jihovýchodní divize, která ve dvou minulých odehraných sezónách přinesla svému majiteli štěstí právě v play off. Atlanta však o ni musela po střídavých úspěších z listopadu, v prosinci a špatném vstupu do nového kalendářního roku bojovat až do začátku dubna. Zároveň jí stále hrozilo i vypadnutí z postupové osmičky. To ji však tentokrát pod vedením zkušeného trenéra nepotkalo. Atlanta dala znát svou víru v postup živou přestupovou politikou. Mnoho hráčů její kádr neopustilo, protože obětovala spíše pozice v draftu. V útoku se jako největší posila ukázal dle očekávání Tkachuk a v obraně Žitnik.

New York Rangers usilovali o vítězství ve své divizi v minulé sezóně. Přišli o něj v poslední chvíli a zklamání se přeneslo i do play off, v němž nezvítězili ani v  jediném zápase. Letos jdou do prvního kola ze stejné pozice v konferenci, na níž se ovšem dostali zcela jinou cestou. Před dvěma měsíci to s vyhlídkami na prodloužení sezóny nevypadalo příliš dobře. Rangers však měli šťastnou ruku, když do mužstva zařadili bouřliváka Averyho. Výrazně se též zlepšil ve druhé polovině sezóny brankář Lundqvist. Mužstvo mělo během sezóny problémy s řadou zranění. Rangers dnes nebudou mít nejspíše v obraně Rachůnka.

Bookmakeři bwin dnes očekávají, že bude znát výhoda domácího prostředí, ačkoli to v utkáních těchto soupeřů během sezóny nebyla pravda. Na vítězství Atlanty si lze vsadit v kursu 2,15 . Domácí tým ovšem bude muset výrazně zlepšit hru v oslabení i přesilovkách, protože v obou těchto faktorech byl v základní části ze šestnácti účastníků play off nejhorší. Rangers naopak venku vyhráli více utkání, než jich ztratili a dnes si na jejich výhru lze vsadit v kursu 2,75 .

Reklama