Hlavní obsah

Hamburk hraje na hřišti posledního M'gladbachu

Eurotip.cz

Tradiční páteční předehrávka otevře 29. kolo bundesligy. Tentokrát se odehraje v Borussia Parku, domácím stánku Borussie M'gladbach, která hostí znovuzrozený Hamburk. SV patří v poslední době k vůbec nejlepším celkům elitní německé soutěže, domácí jsou naopak na samotném chvostu tabulky.

Článek

Borusia Monchengladbach, jejíž barvy na podzim hájil i český fotbalista Václav Svěrkoš, ctí v letošním ročníku pořekadlo „Můj dům, můj hrad"“. Doma se jí ještě poměrně daří, ale venku je to tragédie. V letním přestupním termínu sice získala do mužstva zajímavé posily, které měly pomoci k umístění na příčkách zajišťující evropské poháry, ale to se zdaleka nedaří. V tuto chvíli je posledním celkem bundesligy - na předposlední Mohuč ztrácí už pět bodů. Minulý týden podlehli svěřenci Jose Luhukaye 2:0 Schalke. Jediným pozitivem zápasu byl návrat největší hvězdy do sestavy Olivera Neuvilla, který po zranění odehrál 20 minut. Dnes se kromě německého ostrostřelce bude Luhukay konečně moci spolehnout i na Peera Klugeho, Michaelem Delurou a Marko Marinem. „S těmito čtyřmi hráči budeme rozhodně silnější. Peer Kluge hrál velmi dobře v předchozích duelech a Delura nám pomůže svou rychlostí,“ věří kouč.

Kdyby se v Evropě vyhlašovala cena pro největší zklamání podzimu, tak by právě Hamburk byl jistě díky svým výsledkům v této části sezony velkým favoritem na vítězství. Mužstvo plné hvězd se probudilo až v posledních měsících a hned patří k nejlepším v bundeslize. Díky vítězstvím s Dortmundem, Brémami, Frankfurtem, Schalke a Wolfsburgem jsou svěřenci Huuba Stevense momentálně na 13. příčce tabulky. Poslední zápas jim ale nevyšel podle představ; na domácím stadionu nestačili na Stuttgart a po velké přestřelce nakonec prohráli 2:4. Na dnešní zápas se tým celý týden připravoval bez trenéra Stevense, který strávil tuto dobu se svou těžce nemocnou manželkou. „Chtěl bych být s týmem, ale toto klub musí respektovat,“ konstatoval trenér, který se dnes bude muset obejít bez obránce Thimotee Atouby, jež si v posledním zápase přetrhl kolenní šlachu.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.70. Kurs na remízu má hodnotu 3.10. a na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 2.45 rovné.

Reklama