Hlavní obsah

Ajax bez Sneijdera proti Bredě

Dvaatřicáté kolo nizozemské Eredivise dnes otevře duel třetího nejlepšího celku s desátým - Ajax přivítá Bredu. Domácí se dotáhli v poslední době na vedoucí PSV Eindhoven a rázem jsou v boji o titul, dnes si tak nemohou dovolit zaváhat.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera (vpravo) v dresu Ajaxu Amsterdam

Článek

Ajax Amsterdam se už soustředí pouze na ligu; před necelým měsícem totiž vypadl s Brémami v osmifinále Poháru UEFA. To svěřencům trenéra Henka ten Cata prospělo v domácí soutěži - po tomto vyřazení deklasovali jak silné Twente 4:1, tak i lídra z Eindhovenu 5:1. Tato vítězství jsou o to cennější, že je Ajax získal venku! Na domácím hřišti pak potvrdil tyto výsledky vítězstvím rozdílem třídy s Heraclesem. Hráči nizozemského velkoklubu dobře vstoupili do zápasu i minulý týden ve Waalwijku, ale nakonec si odvezli pouze bod za remízu 2:2. „Jestliže chceme bojovat o titul, tak musíme vítězit. NAC jsou sice na 10. příčce, ale hrají o hodně lépe. V tomto období se jim daří, ale spíše jednotlivcům než týmu,“ řekl kouč Cat, který dnes bude postrádat hned několik klíčových hráčů; suspendovaný je Wesley Sneijder, zatímco Jaap Stam, Leonardo, Hedwiges Maduro a Hedwiges Maduro jsou zranění.

Značná marodka rovněž trápí i trenéra NAC Breda - Ernieho Brandtse. Ten v dnešním zápase nemůže počítat s Gertjanem Tamerusem, Victorem Sikorou, Patrickem Mtiligou a Basem van Wegenem. Přesto se trenér hostů nevzdává. „Do konce soutěže zbývá 9 zápasů, to je dost na to, aby jsme se dostali tabulkou výše. Jsme silní a věřím, že dnes můžeme porazit i Ajax,“ hýřil optimismem kouč Brandts, jehož mužstvo ale v poslední době nemá zrovna ideální výsledky; zvítězit nedokázalo už pětkrát po sobě, i když hrálo z těchto zápasů tři doma. Cenná je jistě remíza 1:1 s PSV, kterou hráči Bredy nepotvrdili minulý týden s Alkmaarem, jemuž na svém hřišti podlehli vysoko 1:4.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Henka ten Cata vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.25. Myslíte si, že Breda napraví minulé zaváhání a neodjede z Amsterdam Arény s prázdnou, pak si vsaďte na její neprohru - kurs je 3.18.

Reklama