Hlavní obsah

New Jersey chce napravit debakl z Clevelandu

Už jen dvě volná místa zbývají pro týmy ve Východní konferenci NBA, které ještě bojují o play off. New Jersey je nyní na sedmém místě konference a pokud dnes porazí newyorské Knicks, výrazně se tím přiblíží účasti ve vyřazovacích bojích.

Článek

Nets celou sezonu marně hledají konstatní formu, ovšem nyní dokázali zapnout v pravý čas. Tým, který vzhledem k dlouhodobé absenci pivota Krstiče těží především ze spolupráce trojice Kidd, Carter, Jefferson zakončil březen výhrou 86-82 nad Philadelphií a hned v dalším utkání si poradil s oslabenou Atlantou 101-86. V Chicagu sice Nets vyhořeli a prohráli 74-105, ovšem poté zklamali své soupeře v boji o play off dvěma vítězstvími nad Washingtonem - doma je porazili 120-114 a uspěli i na palubovce v hlavním městě, kde skončil zápas výsledkem 96-92. Další utkání je čekalo v Clevelandu, kde New Jersey chtělo potvrdit svou formu. To se ale vůbec nepovedlo; domácí Kavalíři předčili soupeře prakticky ve všech činnostech a především díky třetí čtvrtině, v níž Nets přestříleli 36-19, nakonec zvítězili 94-76.

Dnes je čeká o poznání snazší soupeř. New Yorku už totiž letos o nic nejde, sezonu dohrává jen z povinnosti a na výsledcích je to znát. A zdaleka nejde jen o motivaci - Knicks totiž vinou různých zranění hrají s úplně jiným týmem, než se kterým letošní ročník zahajovali. V posledním utkání, v němž newyorský tým prohrál na palubovce Chicaga 69-98, například chybělo několik klíčových hráčů. Rozehrávač Stephon Marbury si před několika dny poranil palec, sezona už skončila pro Jamala Crawforda a Quentina Richardsona, jeden z nejlepších náhradníků NBA David Lee nehraje kvůli poraněné pravé noze a kvůli potížím se žaludkem se na hřišti neobjevilo ani další křídlo, Renaldo Balkman. Celý zápas tak Knicks museli odehrát v osmi lidech - a není proto divu, že od výhry nad Torontem, které dosáhli 18. března, mají bilanci 2-10.

Zrovna tak se nelze divit bookmakerům, že dnes považují New Jersey za jasného favorita zápasu, na kterého vypsali kurs 1.20 a handicap 9 bodů. Myslíte si, že se Knicks v New Jersey vzpamatují a zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 4.70.

Reklama