Hlavní obsah

Nashville potřebuje uklidnit výhrou

Páteční zápasy se v play off NHL odehrají výhradně v západní konferenci. Anaheim hodlá potvrdit dobrý vstup do série s Minnesotou, která naopak potřebuje najít recept na silnou obranu domácích. Vancouver odehrál s Dallasem na počet minut již více než dva zápasy, ale v sérii přesto vede pouze 1:0. Nashville chce oplatit San Jose loňské vyřazení.

Článek

Predátoři nezačali sezónu ideálně, ale rychle se vzpamatovali a bylo jim kupodivu i docela lhostejné, zda jejich branku chrání Vokoun nebo Mason. Slabšími březnovými výkony přesto přišli o výhru v divizi i konferenci. Počátek dubna se však Nashvillu vydařil, když nic nevzdal ani v posledním zápase základní části proti silně motivovanému soupeři a zajistil si pro první kolo výhodu domácího prostředí v klíčových utkáních série. Vstoupil do ní na rozdíl od loňského roku v brance se zdravým Vokounem, který se měl hlavně v první třetině co ohánět. Domácím ovšem nevyšla především pasáž kolem poloviny normální hrací doby. Nashville se pokusil během základní části sezóny posílit kádr hráčem typicky vhodným pro play v osobě Forsberga, ten však ve středu vyslal na bránu soupeře pouze jednu střelu.

San Jose Sharks neměli mnoho důvodů měnit vůči loňskému příliš svůj kádr. Až během konce přestupního termínu v únoru přivedli do obrany Riveta a do útoku Guerina. Zmíněný zadák se stal rázem mimořádně vytíženým mužem, který se mohl pochlubit pěkným +/- hodnocením. Ve středu byl sice u několika branek, které jeho tým obdržel, ale zároveň zařídil využití jediné přesilovky v utkání. Žraloci se dokázali vzpamatovat, i když ze hry musel po střetu kvůli koleni odstoupit nejlepší klubový střelec Cheeechoo. Zastoupit ho dokázali jiní, když prodloužení rozhodl spíše sváteční střelec Rissmiller. San Jose mohlo být také spokojeno s tím, že si poměrně solidní formu do play off přinesl brankář Nabokov.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí nehodlají odjíždět za soupeřem na jeho led za nepříznivého stavu série. Na výhru Nashvillu vypsali kurs 2,1 . Domácí klub se snažil získat vůči soupeři psychickou výhodu výhrami v základní části soutěže. V play off ovšem San Jose dnes domácí celek porazilo již pětkrát v řadě a dnes může tuto sérii prodloužit v kursu 2,75 .

Reklama